Arabanın frenleri zarar görmüş olabilir mi?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
1650 Super, Ryzen 3 3100
Öncelikle merhaba. Bugün bir eşeklik ettim ve her sokağın başında gaza yüklenip ani frenler yaptım. Daha sonra arkadaşın dağda evi var da oraya doğru çıkarken de aynı eşekliği yaptım ve yokuş aşağı 120 - 130 KM/h gibi bir hızda ani fren yaptım ve fren birden hissizleşti. Zar zor motor freniyle durdum ve durur durmaz arabadan aşırı derecede yanık plastik kokusu geldi. Fren diskleri hafiften parlıyordu. Tahminimce aşırı ısındı. Yaklaşık 30 dakika kadar bekleyip yavaş bir şekilde eve vardım. Diske ve frene zarar gelmiş olabilir mi?

Aracım Ford tourneo connect 1.8, 110HP 2009 model. Şu devirde araba almak zor olduğu için arabaya birazcık bir şey olsa fikir almaya çalışıyorum. Bu araba arızalansa benim için çok kötü olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o kadar değer veriyorsanız niye durmadan eşeklik yapıyorsunuz :( bakımı bu zamana kadar yapılmadıysa aşınmış yıpranmış olabilir tabii yanık kokusu lastiklerden de gelmiş olabilir kaydırdıysanız.
Şuan sorun yoksa bana kalırsa sorun yok ama sanayide bir kontrol ettirebilirsiniz.

Öncelikle merhaba. Bugün bir eşeklik ettim ve her sokağın başında gaza yüklenip ani frenler yaptım. Daha sonra arkadaşın dağda evi var da oraya doğru çıkarken de aynı eşekliği yaptım ve yokuş aşağı 120 - 130 KM/h gibi bir hızda ani fren yaptım ve fren birden hissizleşti. Zar zor motor freniyle durdum ve durur durmaz arabadan aşırı derecede yanık plastik kokusu geldi. Fren diskleri hafiften parlıyordu. Tahminimce aşırı ısındı. Yaklaşık 30 dakika kadar bekleyip yavaş bir şekilde eve vardım. Diske ve frene zarar gelmiş olabilir mi?

Aracım Ford tourneo connect 1.8, 110HP 2009 model. Şu devirde araba almak zor olduğu için arabaya birazcık bir şey olsa fikir almaya çalışıyorum. Bu araba arızalansa benim için çok kötü olur.
Abi araç seninmi babanamı ait 2. zarar gelmiş olabilir balatalardanda olabilir götürmekte fayda var bakmadan anlayamayız oto tamiricisi değiliz nasılda olsa.

Balatalar yanmış. Ustaya götürün disklere de bakar. Torna ile kurtarılacak düzeydeyse tornaya girer ve kullanırsınız ama balataları değişmeniz gerekir. Masraf çıkmasın demeyin balata masrafından kaçarsınız yarın bir gün 2 metre fren tutmadığı için kaza yaparsınız ve başınıza daha çok masraf açar.

Fren sistemi orijinal midir, yan sanayi midir bilemem ancak 2-3 seferlik "harekette" komple iş yapmayacak duruma gelmez. Ancak ömründen ömür yediğiniz su götürmez bir gerçek. Bunun yanında hissizleşti dediniz, fren hidroliği ve aksamda problem oluşmuş da olabilir. Ciddi bir sorun, ustaya göstermek gerekir.

Balatalar yanmış. Ustaya götürün disklere de bakar. Torna ile kurtarılacak düzeydeyse tornaya girer ve kullanırsınız ama balataları değişmeniz gerekir. Masraf çıkmasın demeyin balata masrafından kaçarsınız yarın bir gün 2 metre fren tutmadığı için kaza yaparsınız ve başınıza daha çok masraf açar.

Disklere baktırdım disklerde sorun yok dediler. Balatalardan biri yanmış.

Fren sistemi orijinal midir, yan sanayi midir bilemem ancak 2-3 seferlik "harekette" komple iş yapmayacak duruma gelmez. Ancak ömründen ömür yediğiniz su götürmez bir gerçek. Bunun yanında hissizleşti dediniz, fren hidroliği ve aksamda problem oluşmuş da olabilir. Ciddi bir sorun, ustaya göstermek gerekir.

Hocam frenler tamamen orijinal. 2 - 3 seferlik zorlama olmadı. Genel olarak 30 - 40 dakika yarışır gibi frenleme yaptım araçla. Sürekli olarak 80 - 90'la ani durdum. Bir de bu sürekli olunca ısındı gibi geliyor.
Bence balatanın ömründen ciddi şekilde yemeniz dışında bir sorun olmamıştır. Fren hidroliği bakımı zamanında yapılmadıysa yaptırın ama. Fren hidroliği önemli.

Fren hidroliğinden bende şüpheliyim. Fazla iyi tutmuyor frenler.
Hiç beklemeden işinin ehli bir ustaya göster arabayı, bahaneler üretilebilir ama büyük eşeklik etmişsin. 😂

Vallahi arabadan performans frenleri var gibi kullandım. En son da 10'la bile durmadı araç. Bayağı bekledim anca soğudu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı