Araç tutmasına karşı kesin benzin vb içen var mı?

Rewk

Decapat
Katılım
10 Aralık 2021
Mesajlar
166
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kendimi bildim bileli beni kendi kullanmadığım araçlar tutar, belki size şaka gelir ama hem de 2-3 dakika bile olsa yol benim mide bulanır ve uyuyup uyanana kadar da geçmez. Biraz yüksek araç olur da süren kişi de çok sakin sürerse, içerde sigara ya da araç kokusu yoksa o zaman 10 dakika kadar dayanabiliyorum.

Bunun kalıcı bir çaresini bilen varsa mesaj atarsa çok acayip memnun olurum, geçici çareler olarak bulantı hapları var ama beni daha da beter yapıyor o haplar, yani içim bulanmıyor ama uyku ile sersemlik arası çok kötü bir hal veriyor. Yıllarca otobüs yolculuğu yaptım hem de 12-13 saat hepsi bulantı hapı ile, uyuyarak. Yani ama şimdi 1 saat arkadaşlar ile bir yere gideceğiz, onda da uyuyarak gidemem, hap yutsam bir bela yutmasam ayrı bela.

2 sene önce 2 marka buldum, sadece yurt dışında satılıyormuş, onlar hem 24 saat etkili hem de uygu-sersemlik vermiyor. Mail attım, maalesef ülkenizde satışımız yok dediler.
Hani nasıl yapılacağını bilsem o hapların Türkiye temsilciliğini alıp bir eczaneye ve e-ticaret sitelerine satayım, yüzbinlerce satılır eminim.

Bir de bileklikler varmış denemedim ama yorumları da iyi değil.

Tuzlu yiyecekten, naneli şekerine, müzik dinlemeye kadar hepsini denedim. Fasulye de yuttum.

Son çare benzin mi doğrusu mazot mu bilmiyorum onu içmek istiyorum 1-2 damla ama o da midemi deler atar diye korkuyorum, çok şükür reflüden yeni kurtulmuşken bununla daha da beter etmeyim. Kimse denemesin ama çevremde " aynı senin gibiydim, 2 damla içtim şimdi bir şeyim yok" diyeni de duydum, netten de okudum, arada "ben içtim de midem delindi" diyen de oldu.

Siz ne dersiniz?
 
Hocam benzin içmek nedir ya?
Bir tedavisi var mıdır bilmiyorum ama geçici olarak bulantı hapı veya şuruplar var (sersemletmeyen) onları kullanabilirsiniz. Yolculuğa çıkacağınız zaman 1-2 saat içinde fazla yiyecek ve içecek tüketmeyin yolculuk sırasında kolonya alın bir tane takın kulaklığınızı yaslanın arkanıza. Sizin kadar olmasa da benim de bulantı sorunum var ben oyle yapıyorum.
 
Hocam bu acıyı Kezzap İçerek dindirebilirsiniz. (!) Şaka şaka aman ha. Benzin mazot içmek nedir?
Denemedim ama listeye ekleyim, yani iş oraya kadar gidiyor, bu hafta 3 aile birlikte gezelim dedik 5 çocuk 6 yetişkinden bir tek bende bu sıkıntı var ve milletin de tatilini berbat ediyorum.
Benim çok yakın arkadaşım vardı bu sorunu arabada kulaklık ile müzik dinleyerek çözmüş son seste.
Yok, maalesef müzik diniliyorum ve en keskin naneli şeker alıyorum sonuç aynı.
Her yola çıkmadan önce göbek deliğinizi hava geçirmeyen bir bantla kapayın, asla bulanmayacaktır.
Denemiştim, sonuç değişmedi.
Hocam benzin içmek nedir ya?
Bir tedavisi var mıdır bilmiyorum ama geçici olarak bulantı hapı veya şuruplar var (sersemletmeyen) onları kullanabilirsiniz. Yolculuğa çıkacağınız zaman 1-2 saat içinde fazla yiyecek ve içecek tüketmeyin yolculuk sırasında kolonya alın bir tane takın kulaklığınızı yaslanın arkanıza. Sizin kadar olmasa da benim de bulantı sorunum var ben oyle yapıyorum.
Benzin, mazot denemedim ama iş o noktaya geldi, sersemletmeyen haplar dediğim gibi 3 yıl önce piyasaya çıktı ve hala Tr satışı yok. Bir girişimci eczacı arkadaş olaya el atıp ülkemize getirse şu hapları keşke. İngiltere ya da Almanya'dan istesem gelirken getirseler acaba kontrollerden geçer mi ki?

Ben bir de mümkün olsa da keşke kalıcı çözüm olsa diyorum, bu benzin işini kimse denemesin asla ama çok duyuyoruz olumlu da olumsuz da olsa.
 
"Puma metod" diye bir egzersiz duydum şimdi, deneyen var mı bilmiyorum daha sonra detaylı okuyup, araştırayım.

En basit çözüm ön koltuğa oturup gözünüzü yoldan ayırmamaktır. Onun dışındaki çözümler genelde ise yaramıyor.
Zaten beni tanıyan herkes ben varken ön koltuğa oturmazlar, neredeyse yaşlılar bile ön koltuğu bana bırakıyor. 🥺
 
Hareket hastalığında (araç tutması yani) benim bildiğim kadarıyla kullanılabilen iki çeşit ilaç var:
1. Antihistaminiklerin 1. nesil dediğimiz, yani uyku-sersemlik yapanları. Uyku yapmayan antihistaminikler işe yaramıyor çünkü uyku yapmaması için beyne etki etmemesi gerekiyor, beyne etki etmeyince de bulantıyı da geçiremiyor. Çünkü araç tutması bulantısı santral bir olay, beyinde gerçekleşiyor.
2. Skopolamin diye, parasempatik sistemi inhibe eden bir ilaç. Ama bunun da sersemletme etkisi var, çünkü yine beyni etkiliyor.

Sersemlik yapmayıp hareket hastalığını düzeltecek bir ilaç var mıdır bilmiyorum, buldum dediğinize göre yurt dışında vs olabilir gerçekten. KBB'ye bir gidip baktırmanız, konuşmanız lazım. Belki de iç kulağınızda farklı şekilde çözülebilecek bir problem vardır bilemeyiz.

Benzin falan içmeye kalkmayın hiçbir faydası olmayacağı gibi zehirlenir kalırsınız.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı