Arada bir sisteme görüntü gelmeme sorunu

Katılım
29 Nisan 2019
Mesajlar
3.833
Makaleler
2
Çözümler
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Gümrük Muhafaza Memuru
@Murat5038 hocam dediğiniz gibi konuyu açıyorum;

Bazen sistemime görüntü gelmiyor, RAM slotlarını değişitirince PC açılıyor. Anakartım MSI MAG Z390 Tomahawk. RAM'lerimi ise aşağıya ekran görüntüsü olarak bırakacağım. MSI ile iletişime geçtiğimde de bana anakartın desteklemediği RAM'leri kullanıyo olabilirsiniz demişlerdi. Sanırım bu sayfadan anakartımın RAM destek sayfasına ulaşabilirsiniz. Ben CPU-Z ile bu listeyi karşılaştırdım ancak herhangi bir eşleştirme sağlayamadım, yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu arada RAM'lerim 1 yıl AMD sistemde, 6/7 ay ise İntel (şu anki) sistemde sorunsuz çalıştı ve yakın zamanda hata vermeye başladı. (Memtest86'da hata alınmadı.)

RAM1:
ram1.png


RAM2:
ram2.png
 
RAM'leriniz Dual kit, değil mi?

Dual hocam da ikincisini sonradan ekledim, aynı markanın sadece CL ve MHz değerlerine bakarak ikincisini satın aldım. Biri RGB diğeri değil, model yine farklı anlayacağınız. Bu mu sorun oluşturuyor sizce?
 
Eğer farklı model RAM kullaniyorsanız uyumsuzluk problemi olabilir. Her ne kadar CL ve MHz değerleri aynı olsa bile.

Bunları elden çıkartıp yeni almaya kalksam ne önerirsiniz? En az 3200 MHz ve Dual kit olarak. 3600 alsam 3200 ile arasında kayda değer fark olur mu?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı