Arama motoru önerisi

Arama motoru olarak, DuckDuckGo kullanabilirsiniz. Alıştıktan sonra hiç Google vb. arama motorlarına kullanmaya hiç gerek duymadım.

Arama sonuçlarında kullandığınız bölgeyi ayarladıktan sonra, neredeyse Google'a ihtiyacınız kalmıyor. Örneğin, Türkiye için özel olan arama sonuçlarını Yandex iş birliği ile sunulmaktadır ve bu sayede isabetli arama sonuçları karşınıza getirilmektedir. Eğer oldu da aradığınız sonucu DuckDuckGo ile bulamadınız, bu durumda !Bang komutlarını kullanabilirsiniz. Bu sayede içerisinde arama yapmak istediğiniz arama motoruna veya siteye, herhangi bir şekilde ayarlamadan kendi kısayolu ile ulaşabilirsiniz. Ek olarak, iş birliğinde oldukları şirketler ile kendi gizlilik politikalarını sürdürmektedirler.

Tasarım konusunda başarılı bulduğum arama motorlarındandır. Google, Yandex veya diğer arama motorlarında düzgün bir tasarım seçeneği göremediğimden, tasarım konusunda istediğim seçenekleri sunuyor. Daha yeni yeni Google karanlık temasını arama motorunda sunmaya başlıyor fakat bazı alanlarda hiç yeterli gözükmüyor.

Konu içerisinde tarayıcıdan da bahsettiğinizden dolayı, tarayıcı konusuna da değinmek isterim. Eğer kullandığınız sistem içerisinde Google Chrome fazla kaynak kullanımında bulunuyorsa, son zamanlarda sistem içerisindeki performansa odaklanan yeni Microsoft Edge'i kullanabilirsiniz. Performans konusunda, Google Chrome ve diğer tarayıcılardan daha başarılı buluyorum.
 

Geri
Yukarı