Aras Kargo olmayan yere teslim ediyor

AliEgemen

Kilopat
Yer
İstanbul
14 Şubat için Amazon uzerinden bir hediye aldim. Evde olmayabilirim diye teslimat noktasina birak secenegini seçtim. 2 gun sonra -yani cumartesi- bana SMS geldi urunu teslim alabilirsiniz diye. Amazon uzerinde de noktaya teslim edildi diye gözüküyordu.

Pazartesi gittim oraya fakat kepenkler inmişti saat 4 olmasina ragmen. Belki erken cikmislardir diyerek 2.30'da gittim salı günü ve yine kepenkler inmişti.

Western Union şubesi logosu da duruyor konumda fakat haritalarda yok, sitesinde şube listesinde de yok. Aras Kargo'nun sitesinde dağıtimda gözüküyor Amazon'da teslim gözükmesine rağmen. Hem şubeyi hem de merkezi aradim hiçbir şey bilmedikleri gayet bariz bir şeyler sallayip amazona ulasin dediler.

Hayatimda bu kadar rezil bir firma gormedim ne zaman Arasa işim düşse bir sorun yaşadım. PTT bile kaliteli geliyor bunlarin yanında. Ne yapabilirim sizce? Amazona da mail attim bekliyorum.

14 Şubat için Amazon uzerinden bir hediye aldim. Evde olmayabilirim diye teslimat noktasina birak secenegini seçtim. 2 gun sonra -yani cumartesi- bana SMS geldi urunu teslim alabilirsiniz diye. Amazon uzerinde de noktaya teslim edildi diye gözüküyordu.

Pazartesi gittim oraya fakat kepenkler inmişti saat 4 olmasina ragmen. Belki erken cikmislardir diyerek 2.30'da gittim salı günü ve yine kepenkler inmişti.

Western Union şubesi logosu da duruyor konumda fakat haritalarda yok, sitesinde şube listesinde de yok. Aras Kargo'nun sitesinde dağıtimda gözüküyor Amazon'da teslim gözükmesine rağmen. Hem şubeyi hem de merkezi aradim hiçbir şey bilmedikleri gayet bariz bir şeyler sallayip amazona ulasin dediler.

Hayatimda bu kadar rezil bir firma gormedim ne zaman arasa işim düşse bir sorun yaşadım. PTT bile kaliteli geliyor bunlarin yanında. Ne yapabilirim sizce? Amazona da mail attim bekliyorum.

Dün sokağa kargo aramaya çıktım Aras Kargo yüzünden evde olmama rağmen bakkala bırakmışlardı kime bıraktıkları da anlaşılmıyordu tabii :). Sallama köşeye falan atmış bile olabilirler. Teslim gözükmesi kötü olmuş belki Amazon'dan iade alabilirsiniz hala şansınız var tabii Amazon ilgili bir firma.

Hayatimda bu kadar rezil bir firma gormedim ne zaman arasa işim düşse bir sorun yaşadım. PTT bile kaliteli geliyor bunlarin yanında. Ne yapabilirim sizce? Amazona da mail attim bekliyorum.

Pudo vs yok muydu 7/24 açık olan teslimat noktaları falan.

Pudo vs yok muydu 7/24 açık olan teslimat noktaları falan.
Olsa ona birakacaktim ama yakinda yoktu maalesef.

Amazona neden mail atıyorsun canlı destek ekibi var yazışabileceğin zaten? Daha hızlı geri iade sağlarlar muhtemelen
Denedim onu bir tane bot koymuşlar onu gecemedim mail atmak zorunda kaldim o sebepten.

Dün sokağa kargo aramaya çıktım Aras Kargo yüzünden evde olmama rağmen bakkala bırakmışlardı kime bıraktıkları da anlaşılmıyordu tabii :). Sallama köşeye falan atmış bile olabilirler. Teslim gözükmesi kötü olmuş belki Amazon'dan iade alabilirsiniz hala şansınız var tabii Amazon ilgili bir firma.
Etraftaki birkac esnafa sordum hicbirinden bisey öğrenemedim maalesef.

Ben yurtdisindayken kargom 4 kere dağıtıma çıkti ve her seferinde yanlış veya eksik adres dendi. Ayni adresi kac farkli kargoda kullandim hicbirinde sorun cikmadida arasin özel gereksinimi olan kuryelerine özel bir yazi tarziyla yazmammi gerekiyordu acaba?

Sonuç olarak akrabam kargoyu gidip şubeden teslim almasa muhtemelen hem param bosa gidecekti hem de 14gun daha bekliyecektim.

Bir benzer rezilli PTT ile yasadim ve subeye gitmeme ragmen teslim etmediler. Sonuç olarak hem maddi hem de manevi zarardan baska bir şey değildi.

Sonuç olarak ülkemizdeki kargo sektörü rezil halde. Amazon'la iletisime gecin. Belirli bir süre geçince ürünün kargo sirketi tarafindan amazona iade edilmesi gerekiyor. Amazon'un 14gun iade sunduğunu varsayarsak muhtemelen tek zarariniz beklediğiniz olur.

Aras kargonun kargo personellerini kasıtlı olarak özel gereksinimli bireylerden sectigini düşünmeye başladım.

Özel gereksinimi olan bireylere kesinlikle lafim yok ama arasin ise aldiklari ayrıyeten baska bir gereksinim duyuyor.

Türkiye'de herhangi bir sektörde işini iyi yapan insan sayısı maalesef çok çok az ve giderek azalıyor. Ülkenin her yerinden kalitesizlik akıyor maalesef.

Geçen gün aras kargoda teslimat noktasına teslim edildi diye mesaj geldi, teslimat noktasinin adresini öğrenmek için müşteri hizmetlerini aradım bana kargonuz hala şubemizde yarın adres size mesaj olarak gelecek dediler inanmayıp gittim Google'dan adresi buldum ve kargom gerçekten teslimat noktasındaydı. Müşteri hizmetleri nereden nasıl bir kontrol yapıyor bilmiyorum ama salladıkları kesin.

Yeni konular

Geri
Yukarı