Araştırma: SSD’ler, Sabit Diskler Kadar Arıza Çıkartıyor

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
hdd vs ssd

Görünüşe bakılırsa SSD’ler arızalara karşı düşündüğümüz kadar dayanıklı değil. Bulut Depolama şirketi Backblaze, SSD arıza oranlarının neredeyse sabit disk sürücüler (HDD’ler) kadar yüksek olduğunu gösteren yeni bir rapor yayınladı. Yakın tarihli bir blog gönderisinde hem SSD’ler hem de HDD’ler için gerçek dünya kullanımıyla ilgili sürücü analizine ilişkin veriler paylaşıldı. Backblaze, sürücü arızalarını analiz etmek için […]

Devamı: Araştırma: SSD’ler, Sabit Diskler Kadar Arıza Çıkartıyor
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

HDD'lerde veri kurtarma daha mümkün en azından. O yüzden veri saklama açısından HDD daha iyi gibi. Ama Windows kurup kullanmak için daima SSD tercih edilmeli. Yoksa bendeki gibi Chrome bastıktan 5 10 sn sonra açılır :D

Bu konulardaki arkadaşları yuhluyorum. 🤣

Chrome bastıktan 5 10 sn sonra açılır :D
Bende Edge tıklar tıklamaz açılıyor (Açılış desteği yüzünden olabilir.).
1633271349864.png

Bu konulardaki arkadaşları yuhluyorum. 🤣

Genel olarak SSD'ler daha dayanıklıdır. Kısmı olarak başlık insanı aldatıyor.
@Shadow Ryzen

qwfwewq.png

eqfqw.png

Gördüğünüz gibi hangi SSD kullanıldığı belli değil belki de TurboX SSD kullanılmıştır. :)

Şöyle bir şey de var, sunucularda ve bulut depolamada çok daha kaliteli HDD'ler kullanılıyor. Sıradan kullanıcının aldığı WD Blue vs. onlar kadar dayanıklı değil. Sunucu HDD ve SSD'sini karşılaştırmak mantıklı olmamış bence.

Genel olarak SSD'ler daha dayanıklıdır. Kısmı olarak başlık insanı aldatıyor.
@Shadow Ryzen

Eki Görüntüle 1179521

Eki Görüntüle 1179522

Gördüğünüz gibi hangi SSD kullanıldığı belli değil belki de TurboX SSD kullanılmıştır. :)
Yahu ne güzel Seagate Barracuda 2 TB HDD varken bir de SSD aldırdınız bana. 🤣 Şaka yapıyorum. Hiç bari tepkime hızlandı oyun ve client açılışlarında. HDD'yi yedekte durduruyorum belki bir gün işime yarar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı