Arc 750 sistemde FPS saniyelik düşüyor

Osmanyağcı61

Centipat
Daha fazla  
Yaklaşık 4 gün önce FPS'im 75e kitliyken her 3-5 saniyede bir 72ye düşüp 75e geri çıkmaya başladı. Oyun oynarken bu aşırı rahatsız ediyor. Yaklaşık 2 hafta önce PSU değiştirmiştim. İşlemci fanını takması içinde bilgisayarcıya götürmüştüm o da hem takıp hem de tozunu alıp temizleyip vermişti. 2 haftadır bir şey yokken 4 gün önce olması bunlarla alakası yoktur diye düşünüyorum.

Ekran kartım: Intel Arc 750.

İşlemcim: i5 13400F.

RAM: 16 GB DDR4.

Ekran kartı ve işlemci 70 dereceyi geçmiyor. İşlemciye benchmark yaptım ve 15k alması gereken puanı aldı. Artık ne yapmam lazım? Ekran kartıyla alakalı olabilir mi? Eğer ekran kartıyla alakası ise değiştireceğim. Problem CS2'de ve RDR2'de oluyor. GTA'da bir şey yok şu anda. Çok bir şey oynamıyorum zaten. Teşekkürler, iyi sosyaller.

Hocam CS'de 200 alıyorum. YouTube'dan kontrol ettiğime göre normal FPS alıyorum.

Hocam V-Sync açıksa o yüzden olabilir bende B580 var durum bende de aynı. V-Sync açtığımda bazen aynı senin gibi 72'lere falan düşüp sanki FPS 10'a düşmüş gibi hissettirebiliyor. Tazeleme oranı yüksek bir monitör alıp V-Sync kapalı oynayın.

Hocam V-Sync açıksa o yüzden olabilir bende B580 var durum bende de aynı. V-Sync açtığımda bazen aynı senin gibi 72'lere falan düşüp sanki FPS 10'a düşmüş gibi hissettirebiliyor. Tazeleme oranı yüksek bir monitör alıp V-Sync kapalı oynayın.

Ama hocam birkaç önceye kadar olmuyordu. 1.5 yıldır kullanıyorum bu bilgisayarı ve ilk kez başıma geldi.

Ama hocam birkaç önceye kadar olmuyordu. 1.5 yıldır kullanıyorum bu bilgisayarı ve ilk kez başıma geldi.

Belki oyuna yeni bir güncelleme falan geldiyse olmuş olabilir veya yeni gelen driverlar buna sebep olmuş olabilir. FPS'iniz 75'ten 30-40'lara falan düşse sorun sisteminizde olabilirdi belki ama bu durumda sorunun sistemde değil de yazılımda olduğunu düşünüyorum.

Bana da normal gibi geldi. Hatta test etmek için 75e kilitleyip CS2 açtım bende de düşüyor sürekli.

Aslında olabilir hocam. Gidip eski driverı kurup bakacağım.

Aslında olabilir hocam. Gidip eski driverı kurup bakacağım.

İlk kez kurup CS girince hiç drop yemedim. Şu an gece saati. Tekrar drop yiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Umarım ekran kartıyla alakalıdır da. Değiştirdiğimde düzelir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı