Arc B580 driver yüklerken siyah ekran veriyor

Baranpolqt

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, sistemi yeni aldım. i5-12400F Arc B580 ikilisini kullanıyorum. Bilgisayarı formattan sonra açtığımda ekran kartı gözükmüyor. Driver yüklemesi yaparken de siyah ekranda takılıp kalıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba, senin yaşadığın sorun genellikle temiz Windows kurulumu sonrası Intel Arc ekran kartlarının sürücüleriyle ilgili oluyor. Öncelikle BIOS'a girip PCI-e slotunun birincil ekran olarak ayarlı olduğundan emin ol. Monitörü mutlaka ekran kartına bağla, işlemcinin dahili GPU çıkışı i5-12400F'de olmadığı için çalışmaz.

Daha sonra Windows'u güvenli modda başlatıp eski veya hatalı sürücüleri DDU (Display Driver Uninstaller) ile tamamen temizle. Ardından Intel'in resmi Arc sürücüsünü indirip kur. Kurulum sırasında ekran bir süre siyah kalabilir, beklemen gerekebilir.

Eğer hala görünmüyorsa, GPU'nun PCI-e slotuna tam oturduğundan ve güç kablolarının bağlı olduğundan emin ol, gerekirse farklı bir PCI-e slotunu dene. Son olarak Windows güncellemelerini yapmayı unutma; bazı Arc sürücüleri güncel Windows paketleri olmadan doğru çalışmayabiliyor.

Monitörün ekran kartına bağlı olduguna eminin ve slotun oturumunda vs de sıkıntı olmadığını biliyorum. Windows güncellemelerini yaparak denemedim hiç onu da deneyeceğim. Bir şey daha sorucam şu anki monitörüm vga cıkışlı ekran kartına hdmi dönüştürücü ile takıyorum bu sebepten dolayı da sorun yaratıyor olabilir mi? Çünkü kurulum başlangıcında hdmi sürümü ile alakalı bir şeyler söylüyordu sanırım tam emin değilim.

VGA > HDMI dönüştürücü kullanıyorsan bu da siyah ekrana sebep olabilir. Özellikle Intel Arc ekran kartları sürücü yükleme sırasında HDMI/DisplayPort üzerinden EDID bilgilerini okuyor ve pasif dönüştürücüler bu bilgiyi tam iletemeyebiliyor. Bu yüzden sürücü kurulumu takılabilir.

Önerim:
Mümkünse monitörü direkt HDMI veya DisplayPort ile bağla.
Windows güncellemelerini yap ve sistemi yeniden başlat.
Eski sürücüler varsa Safe Mode’da DDU ile temizle.
Intel’in resmi Arc sürücüsünü yükle.
VGA dönüştürücü ile çalışmak istiyorsan bazı aktif dönüştürücüler daha stabil oluyor ama kurulum sırasında direkt dijital bağlantı en güvenli yöntem.

Aoc 27g4x monitör siparişi vermiştim. O zaman ürünün gelmesini bekleyeyim geldikten sonra bilgisayarı tekrar formatlayıp windows güncelleştirmelerini yaptıktan sonra tekrar driver kurulumunu denerim. Bunlar dışında yapmamı önerdiğiniz ekstra bir şey var mı?

Monitörün geldikten sonra bilgisayarı temiz bir şekilde formatlayıp Windows güncellemelerini tamamla, ardından Intel Arc sürücüsünü yüklemeyi dene. Benim önerilerim:
Monitör bağlantısına dikkat et, monitörü direkt HDMI veya DisplayPort ile GPU’ya bağla, VGA dönüştürücü kullanma.
BIOS kontrolü yap, PCIe slotunun Primary Display olarak seçili olduğundan emin ol.
Eski sürücüleri temizle, Safe Mode’da DDU ile önceki Intel/Arc sürücülerini kaldır.
Güç ve bağlantılar, GPU’nun güç kablolarının tam takılı olduğundan ve diğer USB cihazlarının kurulum sırasında çıkarıldığından emin ol.
Kurulum sırasında bekle: Sürücü yüklemesi sırasında ekran bir süre siyah kalacak, bu normal.

Formatlanınca eski driverlar otomatik silinmiyor mu? Silme işlemini bios tooldan Secure Erase ile yapıyorum, yine de ddu ile tekrar kaldırmalı mıyım?

Formatlanınca eski driverlar otomatik silinmiyor mu? Silme işlemini bios tooldan Secure Erase ile yapıyorum, yine de ddu ile tekrar kaldırmalı mıyım?
Evet.

Hala driver gözüküyorsa tekrar kaldırmalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…