Çözüldü Arch Linux'a Canon G2411 yazıcısını tanıtma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

392578

Hectopat
Makaleler
1
Herkese selamlar, Arch Linux(GNOME Masaüstü Ortamı) kullanıyorum. Canon G2411 yazıcımı tanıtmak istiyorum. Ancak yazıcı tanıtma kısmında sorunlarım var, ayarlardan yazıcılar bölümüne girdiğimde yazıcı ekleme yapamıyorum. Sanırım ek paketler kurmam gerekiyor ancak yine bir sorun var daha önce de bunu denedim ancak yazıcımı tanıtmayı başarsam da yazdırma yapamıyordum. Bugün Arch Linux'u sıfırdan kurdum yazıcımı tanıtmak için hangi ek paketleri yüklemeliyim? Nasıl tanıtacağım? Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Son düzenleme:
Çözüm
Hocam Endeavour OS kurdum sisteme, kurarken de yazıcı ile ilgili paketleri de indirip kurdum. Şuanda yazıcıyı algıladı sorunsuz çalışıyor. Arch Yerine bu OS'de kalacağım.

Sorunu Arch'ta da çözdüm. Şöyle anlatayım, attığım fotoğraf, Endeavour OS işletim sisteminin kurulum ekranı. Burada göründüğü gibi yazıcı ile ilgili sürücü paketleri var, bu paketleri tek tek Arch Linux kurulum ekranındayken kurmak istedim. Sudo pacman -S (fotoğrafta yazan ve seçili paketlerin hepsi) komudunu yazdım sonra çıkan ekranda E dedim ve hepsini indirip kurdu. Sonra yazıcıyı taktım, yazıcıma uygun sürücüleri seçtim, sisteme tanıttım ve deneme çıktısını yazdır dediğim zaman sorunsuz yazdırdı belki aynı sorunu yaşayan vardır diye eklemek istedim.
sudo pacman -S cups 'u dener misiniz?
Olmazsa bir şeyler daha deneriz. Aslında kendiniz de çok rahat üstesinden gelebilirsiniz?
Arch Linux Printing yazın çıkan sonuçları inceleyin.

sudo pacman -S print-manager

Canon CAPT - ArchWiki Buraya da bakın.
Hocam fotoğrafta göründüğü gibi bir şeyler yaptım ancak yazdırmaya çalıştığımda yazdırma durduruldu hatası veriyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü - 2023-02-18 18-55-26.png
    Ekran Görüntüsü - 2023-02-18 18-55-26.png
    146,1 KB · Görüntüleme: 70
Yeniden başlatın sisteminizi bu arada yaptıktan sonra umarım yapmışsınızdır. Onun dışında maalesef sebebini bilmiyorum. Birazdan birileri gelir merak etmeyin. Arch Wiki'lere bakarsanız sorunu garanti çözersiniz ondan emin olun.

Hocam Endeavour OS kurdum sisteme, kurarken de yazıcı ile ilgili paketleri de indirip kurdum. Şuanda yazıcıyı algıladı sorunsuz çalışıyor. Arch Yerine bu OS'de kalacağım.

Sorunu Arch'ta da çözdüm. Şöyle anlatayım, attığım fotoğraf, Endeavour OS işletim sisteminin kurulum ekranı. Burada göründüğü gibi yazıcı ile ilgili sürücü paketleri var, bu paketleri tek tek Arch Linux kurulum ekranındayken kurmak istedim. Sudo pacman -S (fotoğrafta yazan ve seçili paketlerin hepsi) komudunu yazdım sonra çıkan ekranda E dedim ve hepsini indirip kurdu. Sonra yazıcıyı taktım, yazıcıma uygun sürücüleri seçtim, sisteme tanıttım ve deneme çıktısını yazdır dediğim zaman sorunsuz yazdırdı belki aynı sorunu yaşayan vardır diye eklemek istedim.

Dosya Ekleri

• IMG_20230224_095511.jpg
    IMG_20230224_095511.jpg
    72,1 KB · Görüntüleme: 83
Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı