Arch Linux'ta 5060 Ti NVIDIA Ekran Kartı Gözükmüyor

hiddenuser404

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF GAMING F15 | Arch Linux
13th Gen Intel® Core™ i7-13620H
NVIDIA GeForce RTX 4050 Laptop GPU
16,0 GB RAM
Arch Linux bilgisayarımı bugün açtığımda boot screen için olan animasyonum oynamadı, GNOME (Wayland) arayüzü açıldıktan sonra da animasyonlar çalışmıyordu, Vulkan ile bir oyun başlatmayı denediğimde de hata aldım. Daha önceden sorunsuz çalışıyordu.

Ardından terminalde nvidia-smi çalıştırdım ve aldığım çıktı No devices were found oldu. NVIDIA paketlerini kaldırıp tekrar kurdum, yeniden başlattım fakat durum hala aynı. Ne yapabilirim?

Bilgisayarımda i5 14500KF ve RTX 5060TI 16GB var.

Arch Linux bilgisayarımı bugün açtığımda boot screen için olan animasyonum oynamadı, GNOME (Wayland) arayüzü açıldıktan sonra da animasyonlar çalışmıyordu, Vulkan ile bir oyun başlatmayı denediğimde de hata aldım. Daha önceden sorunsuz çalışıyordu.

Ardından terminalde nvidia-smi çalıştırdım ve aldığım çıktı No devices were found oldu. NVIDIA paketlerini kaldırıp tekrar kurdum, yeniden başlattım fakat durum hala aynı. Ne yapabilirim?

Bilgisayarımda i5 14500KF ve RTX 5060 Ti 16 GB var.

Arch çok sade olduğundan bazen temel paketler eksik gelebiliyor CachyOS(Arch'ın üstüne koyulmuş bir dağıtım) dener misiniz?

Arch çok sade olduğundan bazen temel paketler eksik gelebiliyor CachyOS(Arch'ın üstüne koyulmuş bir dağıtım) dener misiniz?

Daha dün sorunsuz kullanıyordum ve uzun süredir de kullanıyorum zaten. Şu an bilgisayarı sıfırlamak biraz uğraştırabilir, geçici olarak bir çözüm bulursam müsait bir zamanda sizin önerinizi de deneyebilirim.

Normalde çok nadir çalışan ekran kartı fanları bu olaydan sonra güç geldiği gibi çalışmaya başladı. İşletim sistemi ile ilgili olabilir mi ki?

Son düzenleme:
NVIDIA ekran kartı kullanmadığımdan bilmiyorum ama CachyOS'e geçmeyi bir deneyin.
Şu an bulduğum diğer tüm yolları denediğimd göre başka şansım kalmadı zaten, CachyOS'e formatlayıp deneyeyim.

lspci komutu ile ekran kartı gözüküyor mu kontrol edin.
Burada varsa dağıtımda değil sürücüde bir sıkıntı vardır.

Ayrıca hangi kerneli kurdun ve nvidia sürücüsünü nasıl kurdun?

lspci komutu ile ekran kartı gözüküyor mu kontrol edin.
Çıktısında şu şekilde gözüküyor:
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GB206 [GeForce RTX 5060 Ti] (rev a1)

Ayrıca hangi kerneli kurdun ve nvidia sürücüsünü nasıl kurdun?
uname çıktısı Linux, uname -rçıktısı 6.17.9-arch1-1. NVIDIA sürücülerini direkt sudo pacman -S nvidia nvidia-utils nvidia-settingsile kurdum. Başlatıcı da systemd-boot

Çıktısında şu şekilde gözüküyor:
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GB206 [GeForce RTX 5060 Ti] (rev a1)

uname çıktısı Linux, uname -rçıktısı 6.17.9-arch1-1. NVIDIA sürücülerini direkt sudo pacman -S nvidia nvidia-utils nvidia-settingsile kurdum. Başlatıcı da systemd-boot
nvidia-open paketini kurmayı dener misin?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı