Arch Linux'tan Windows'a Dual boot nasıl yapılır?

Windows 11'i önce yüklemiş olman gerekiyor yoksa Dual boot atamıyorsun önceki işletim sistemini yok sayıyor kurulum sırasında.

Mumkunse VM ile Windows kullanin hic oyle ugrasmayin. Mutlaka bir yerlerden ufak tefek insani sinir eden sorunlar cikiyor. Bende GRUB calismiyor mesela bir ton cozum aradim denedim hic biri islemiyor. OS degistirirken reboot atip DEL tusunu Allah'ina kavusturacak bir sekilde spam atarak BIOS'a girip oradan boot sirasini degistirerek OS degistiriyorum. Ben once Windows sonra Arch yukledigim icin Windows'ta bir ton dosyam var hepsini yedeklemeye useniyorum.

Windows olan EFI bölümünü silip yeniden yazıyor, Linux'un EFI dosyasını yedekleyip Windows kurun. Sonra Linux'un EFI dosyasını yerleştirin ve kullanmaya devam edin.

Mumkunse VM ile Windows kullanin hiç oyle ugrasmayin. Mutlaka bir yerlerden ufak tefek insani sinir eden sorunlar cikiyor. Bende GRUB calismiyor mesela bir ton cozum aradim denedim hiçbiri islemiyor. OS degistirirken reboot atip DEL tusunu Allah'ina kavusturacak bir sekilde spam atarak BIOS'a girip oradan boot sirasini degistirerek OS degistiriyorum. Ben once Windows sonra Arch yukledigim icin Windows'ta bir ton dosyam var hepsini yedeklemeye useniyorum.

GRUB cfg ile ilgili bir problem yaşamışsınız muhtemelen timeshiftte kullanabilirsiniz harici bir flasha ya da harddiske yedek alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı