Arctic 34 Freezer ile i5 9400F Pasif Soğutma

Makaleler
17
Daha fazla  
Kendi çapımda ufak bir test yapmak istedim. Yaklaşık 2 saat boyunca bilgisayarı fansız kullandım.
Çalışan programlar: Steam, nox(Android emülatörü), Spotify, CPUID HWMonitor, WhatsApp ve minumum 5-6 sekme açık Chrome.

Fan çalışırken aldığım ekran görüntüsü;

fan ile.png

Fanı sistem çalışırken kablosundan söküp çıkarttım. Fansız 7-8.dakika;

Screenshot (22).png

Aradan 1 saat geçtikten sonra 4K video izlediğimde aldığım sıcaklık;

Screenshot (24).png

Sistemi kapatmadan önce aldığım son ekran görüntüsü;

3.png

Sistem çalışırken(hem flaşlı hem de flaşsız çektim ama maalesef iyi çıkmamış);

20200119_194830.jpg

En öndeki kırmızı fan 1400 RPM, egzoz fan 900 RPM'le dönüyor. Ekran kartım RX 570, fanları dönmüyordu. Sonuç olarak düşük TDP değerine sahip bir işlemciye sahipseniz oyuna girmediğiniz takdirde pasif soğutma ile 38-45 derece arası çalışıyor. 50 derecelere saliselik çıktı. Fanla kullansanız bile arasıra 30'dan 50'ye çıkıp iniyor. Programdan mı kaynaklı bilmiyorum.

Konuyu hazırlarken aklıma geldi. Keşke bazı değerleri kapatıp fanların hızını gösteren kısmı da ekran görüntülerine dahil etseydim. :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasayı resimdeki gibi her tarafı açık kullanıyorsan kasa fanlarının sağlıklı hava sirkülasyonu yaptığını düşünmem. Belkide boşa çalışıyordur.
Evet biraz öyle ama öndeki fan direkt SSD'lere üflüyor. O kapalıyken 40'lara çıkıyor. Gerçi ana diskim onlar değil ama soğuk durmaları güzel. Egzoz fanım önceden 2000 RPM'di kafa ağrıtıyor diye değiştirdim sıcaklık değişmedi Allahtan. Dostlar alışverişte görsün diye çalışıyor. :D

Annotation 2020-01-19 220215.png

@stevesm1221 hocam buradan bana ulaşabilir misiniz? Eğer fanı 15 şubata kadar alacaksanız 25 TL'lik indirim kuponum var, kupon verilemidiği için kendi hesabımı vericem. Alacak bir şeyim olmadığı için boşa gidecek yoksa. :D

Son düzenleme:
Evet biraz öyle ama öndeki fan direkt SSD'lere üflüyor. O kapalıyken 40'lara çıkıyor. Gerçi ana diskim onlar değil ama soğuk durmaları güzel. Egzoz fanım önceden 2000 RPM'di kafa ağrıtıyor diye değiştirdim sıcaklık değişmedi Allahtan. Dostlar alışverişte görsün diye çalışıyor. :D

Eki Görüntüle 488871

@stevesm1221 hocam buradan bana ulaşabilir misiniz? Eğer fanı 15 şubata kadar alacaksanız 25 TL'lik indirim kuponum var, kupon verilemidiği için kendi hesabımı vericem. Alacak bir şeyim olmadığı için boşa gidecek yoksa. :D
Tesadüfün böylesi :D Bu fan hakkında konu açıyordum. Altta fan ile alakalı konuları gördüm. Sizin konuyu gördüm geldim. En sonunda ismimi görünce ne oluyor dedim bir an :D. Bana bildirim gelmedi. Şimdi konu kalabalığı yapmıyım da buraya yazayım. Siz alınmaz dediniz diye o siteden almayı hiç düşünmüyorum. Ancak tamamen beyaz veya tamamen siyah modeli olmasına rağmen Türkiye satış yeri bulamadım hiç. Her türlü güzel gözüküyor gerçi. Bide 2 tane alacağım. Amacım, benim sistemde anakart değiştirip güzel bir overclock yapmak ve arkadaşıma bütçesiyle iyi bir PC toplamak. Eğer soğutucunun tamamen beyaz olanını bulabilirsem yeni sistemi beyaz tema yapabilirim. Corsair'in beyaz kasaları bayağı iyi. Bide İ5-9400F'ten memnun musunuz? Intel tarafında şöyle güzel bir anakart var çünkü: Msi B360 Gaming Arctic Intel B360 Soket 1151 DDR4 2666MHz DDR4 DVII/DP RGB Led 8.Nesil Gaming Atx Anakart

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı