PankyPunch
Hectopat
Daha fazla
Tamam bu kısmı hallettim, o zaman her şey doğru gözüküyor ama tabi pump neden o kadar yüksek rpm de onmu bilmiyorum. Bu normalse okay.Hocam. Öncelikle radyatör üzerindeki 3x140mm fanları CPU girişine takmanız yeterli.
Pompalar yavaşlayıp hızlanan özellikte değildir. her zaman tam rpm çalışmak üzere programlanmıştır. Hemen hemen tüm sıvı soğutmalarada böyle. Pompayı varsa aio pump fan girşine, yoksa da herhangi bir fan girişine takabilirsiniz.
VRM kısmı da dediğim gibi boş kasa fanı veya varsa ikinci bir cpu fan girişi oraya takılabilir.
Ek olarak, 2 sorunum var:
1- Önceden msi b650 gaming plus wifi anakartım vardı. r7 7800x3d işlemcimi temizlerken anakartda yer alan 2 pini yamulttum. Bios'a girince önceden ramlerimin modelini ve markasını detaylı bir şekilde okuyabiliyorken, bu olaydan sonra yani sanırım bu olaydan sonra unknown şeklinde gözüküyordu.Daha sonra anakart, soğutucu, kasa değiştim. Yine okuyamıyor. Ramde mi sıkıntı var yoksa işlemcide mi? Bu normal mi yoksa parçada sorun var anlamına mı geliyor?
NOT: 2. ve 3. resim yeni anakart.
2- PC açılırken anakartın q code olması gerektiği gibi çalışıyor ancak pc açıldıktan sonra cpu sıcaklık değerlerine göre q code değerleri değişiyor. Videoda mevcut
WhatsApp Video 2025-02-07 at 02.10.57.mp4