Arctic Liquid Freezer II 240 ile R5 7600X ısınıyor

efe900

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
Adata XPG Lancer RGB 16GB 6000 MHz DDR5 CL30 Ram x2
Anakart
msı b650m gaming plus wifi
Merhaba.
Aşağıda belirttiğim sistemi yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve o zamandan beri bu soruna çözüm bulamadım. Ryzen 5 7600X işlemcimi Arctic Liquid Freezer II 240 ARGB sıvı soğutma ile kullanmaktayım. İlk kurulumdan itibaren işlemci sıcaklığı 70 derecelerde dolaşıyor. 3 defa söktüm tekrar kurdum. Her defa termal macunu yeniledim. Kaliteli termal macun kullandım ve değişiklik olmadı. Forumlarda BIOS ayarlarında voltaj değerleri ile ilgili olan ayarları yaptım ve değişiklik olmadı. Güç planı ayarları altında bulunan işlemci yüzdesi en düşün değeri 60 en yükseği 90 yaptım. Görebildiğim en düşük sıcaklık 43 derece. Sıvı soğutmayı doğru kurduğuma eminim defalarca videosunu izledim. Benim anlamadığım işlemci o kadar ısınıyor ama radyatör soğuk. Pompada sıkıntı olabileceğini düşünüyorum. Başına gelen arkadaş varsa bilgilendirebilirse çok sevinirim.

Hocam sıcaklıklarda anormal bir durum yok 70 derece çok normal. Youtubedakilerle sizdekilerin farkı var kasa hava akışı olsun macun farki olsun cokda önemli değil.

Yük altında olmadan bu sıcaklıklar normal mi? Şundan soruyorum bilgisayarı açalı şu an yaklaşık 20 dakika oldu ve açtığımdan beri Core Temp açık. Yaptığım işlem ise sadece forum okumak. En yüksek sıcaklık değeri 81 derece. Eğer normalse tamam. Yeni işlemcilere ve sıvı soğutmaya uzak birisiyim o yüzden soruyorum.

240 mm soğutucu ile o işlemcinin 81 dereceleri görmesi normal değil şimdi anladım derdinizi. Büyük ihtimal sorun sıvi sogutucuda garantisi varsa baktırın demi.

240 mm soğutucu ile o işlemcinin 81 dereceleri görmesi normal değil şimdi anladım derdinizi. Büyük ihtimal sorun sıvi sogutucuda garantisi varsa baktırın demi.
1 yıl oldu alalı olmadı yollayacağım garantiye. Pompasında arıza olduğunu düşünüyorum. Pompa sesi hiç gelmiyor.

7000 serileri ısınır. Şimdi sorularıma cevap alabilirsem yardımcı olacağım sana. Sistem boştayken kaç derece? Oyundayken kaç derece? r23 multicore da kaç derece? Boştayken 50 ye kadar normal. Biosunun güncel olduğuna emin ol. Daha sonra PBO>Advance>Curve Optimizar seçeneğini bul. Buarada -25 yap(negative) sistemi Cinebenh R23 ile test et. Eğer stabil değilse 5 er 5 er düşür. Sıcaklıklar 80 i aşıyorsa termal trottle 80 e ayarla. (PBO olduğu bölümde olması lazım) Değişiklikleri bizimle paylaşın.

Sorularınıza cevap vereyim. Şuan bilgisayar boşta yeni açtım ve 61 derece. BIOS güncel. Dediğiniz ayarları daha önce BIOS'ta yapmıştım ve derece olarak hiçbir düşüş sağlamadı. Her yük bindiğinde 95 derece ve normal bir oyunda 80 dereceleri çok rahat görüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…