Arctic Liquid Freezer II ARGB 280 mm soğutmuyor

Exelderm

Kilopat
R7 5800X işlemcim BF5 gibi tek çekirdek performansı gerektiren oyunlarda fazla ısındığı için sıvı soğutmaya geçmek istedim. Kaliteli bir soğutucu olan Arctic Liquid Freezer II ARGB 280 mm aldım. Ancak hava soğutma ile BF5'te Max 72 dereceyi gören islemcim sıvı soğutma ile 92 dereceye çıktı. Sorunun neden olabileceğini bilen var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Kurulumu yanlış yapmış olabilirsin, kontrol et.

evet hocam farkettim. offset kurulumu yapmak ve ekstra aparatları takmak gerekiyormuş. yeniden yapacağım

Evet hocam fark ettim. Offset kurulumu yapmak ve ekstra aparatları takmak gerekiyormuş. Yeniden yapacağım

Offset bir noktaya kadar kurtarıyor evet ama yine de bir montaj sorunu var görünüyor. Olmadı pompa sorunu da olabilir bunu es geçmeyin.

1. Bir ara blok dizaynında yanlışlık yüzünden aparat gönderdi Arctic. 2.el falan aldıysanız radyatör üstünde QC etiketi arayın. Yoksa şuradan sorgulatın;

2. Montajı tavana yaptınız değil mi? Arctic çok iyi havasını alsa da pompa içinde kalan hava da performansın düşmesine sebep olabiliyor. O yüzden kabarcıkların radyatör içinde birikmesi için radyatörün en üst noktasının bloğun en üst noktasından yukarıda konumlanması tavsiye ediliyor.

3. Kesinlikle bloğun CPU üzerine uyguladığı baskı çok önemli. Offsetli şekilde temeli ayarladıktan sonra bloğu koyduğunuzda 4 köşedeki vidayı azıcık zorlanmaya başlayana kadar sıkın. Dönemeyecek hale gelene kadar değil.

4. Radyatörlerin en büyük eksisi sıvı ısındıktan sonra soğuması hava soğutmalı ürünlerden daha kötü oluyor. Tabiri caizse baştan kaynamasına izin vermeyin ve fan eğrisi kullanın. Arctic'in P12 fanları dert olacak bir ses çıkarmazlar. Misal bendeki 5600 için ben tarayıcıda vs gezdiğim zamanlara uygun olduğundan 0-50 derece arasını %20, oyun oynamaya başladığımda çıkan sıcaklar olduğu için 50-65 arasını %60 sabit fan veririm. Hızlanıp yavaşlanma tepki süresini de anlık değil 1 saniyeye çıkarırım. Anlık spike sonrası hemen soğursa hızlanmak için 1 saniye beklediği için çoktan soğuduğundan fan hızlanmamış oluyor. Ayrıca sabit fan hızı hızlanıp yavaşlamadığı için kulağımı rahatsız etmekten de çıkıyor. 65 derece sonrası da belki sizin daha çok çekirdeğiniz olduğu için 0-50 arasını iptal edip 65-75 arasına başka bir eğri daha verebilirsiniz. 75'ten sonra da 80 derecede %100 fan hızı olacak şekilde dik bir grafik verebilirsiniz. Ben olsam öyle bir denerdim. Sizin odanızın, kasanızın, oyunun hesaplamasından vs ötürü çıkan sıcaklıklara göre eğrinizi düzenlerseniz çok iyi olabilir.

5. Linkte verdiğim Power profili de denemenizi tavsiye ederim. Çok çekirdekli işlemcilerde kazanımı çok iyi olabiliyor. Gereksiz yere at koşturmadığı için hem oyunlarda hem de sıradan işlemlerde çok etkisi olabiliyor. 5600 bile 2.4 GHz'lere iniyor tarayıcıda gezerken.

Ürün için hayırlı, sıcaklıklar için geçmiş olsun. Çözülmeyecek şey değil. Dikkatli ve telaş yapmadan çözersiniz. Kolay gelsin.

Ürünü sifir aldım üzerinde qc etiketi var gördüm. Mevcut kasam tavanda 280lik desteklemiyor ön tarafa koydum mecburen ancak radyatör hortum çıkışları aşağı gelecek şekilde tekrar konumlandiracagim. Bilgilendirme için teşekkür ederim

Insallah düzelir yoksa iade edeceğim. Sıvı soğutmanin hava soğumadan kötü olmaması gerekir normal sartlarda

Insallah düzelir yoksa iade edeceğim. Sıvı soğutmanin hava soğumadan kötü olmaması gerekir normal sartlarda
Sorun çözüldü. Montajı doğru yapınca sıcaklıklar kendine geldi. @101982 un söylediği pizzamodu da kullanacağım.

hocam pizzamod'un pek bir farkını göremedim. windows 10 için mi yoksa windows 11'e de uyumlu mudur? @101982 . Sıcaklıklarım çok ciddi seviyede düştü zaten ama bu güç planının da bir faydası olmadı sanki.

Son düzenleme:

V-Sync kapalı oynuyorsanız belki fark etmemiş olabilir. Zaten oyunlarda vs inanılmaz bir şey oluyor durumu yok. Ekran kartı ve CPU oyun için çok güçlü olunca manasız Boost'ları kesiyor. Ben tarayıcı gibi boş beleş işlemlerde de Boost görmediğim için Idle mod dediğimiz halde düşüş yakaladım. BIOS'da Low current mod, C-state, pss ve 2 cppc de açık. Bu profil Windows 10 da kullanılıyor genelde. 11 de olduğunu yazmışlardı. Konu sahibinin son mesajlarına bakayım dedim. Aşağıdaki gibi bir şey yazmış;

Der ursprüngliche Sinn war das zu schnelle und starke Boosten beim Idle oder leichter Last zu verringern.
Asıl amaç, rölantide veya hafif yükte çok hızlı ve güçlü takviyeyi azaltmaktı.

Hafif yük de atıyorum çok eski bir oyuna 5900X, 5950X gibi bir işlemciyi kullanmak olarak kabul edebiliriz. 5800X'de farkı sadece normal işlemlerde görürsünüz anladığım kadarıyla. Kullanım tercihi size kalmış hocam. Sorunu çözmenize sevindim. Hayırlı olsun tekrardan.

Anladım oyundan çok saçma sapan işlerde durduk yere boost yapmayı engelliyor. O zaman güzel evet. Bios kısmını atlamışım dediğiniz şeyleri de açayım o zaman. Sagolun çözüldü evet. Cidden çok güzel bir sıvı soğutucu hem de inanılmaz sessiz. Bostayken ışıkları yanmasa bilgisayarın çalıştığını anlamam yani o derece

Evet ürünleri gerçekten güzeldir Arctic'in. VRM soğutması, pompa ve AiO üretim kalitesi vs gerçekten iyidir. Bir de ürünlerinin arkasında dururlar. Yukarıda da linkini attığım gibi bir revizyon güncellemesinde yanlış plan yapmışlar. YouTuber Nexus'a kit gönderip millete duyursun herkese bedava göndereceğiz vs diye seferberlik ilan etmişlerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…