Arctic Liquid Freezer III 360 vs Corsair iCUE H150i Elite

Arctic'i hiç bilmiyorum ama Corsair isminden güven veriyor. Fiyatları arasında çok fark var, internetten biraz araştırdım ama Arctic hakkında kötü bir şey de görmedim. Siz ne diyorsunuz?

86 euro.
Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB - water cooling PC, AiO CPU water cooler, Intel & AMD, efficient PWM controlled pump, fan: 200-2000 RPM, LGA1851 and LGA1700 contact frame - Black.

196 euro.
Corsair iCUE H150i Elite Capellix XT Liquid CPU cooler - three AF120 RGB fans - 360 mm radiator - Intel LGA 1700, 1200, 115X, 2066, AMD AM5, AM4 - ıncludes iCUE commander Core - Black, desktop.

IMG_0364.png

Son düzenleyen: Moderatör:
2 marka ve 2 ürün de kaliteli. Fakat aradaki fark şu Corsair H150i yani iCUE versiyonu. Burada sıvı soğutucu USB Header üzerinden anakarta bağlanır. Fanlar ve pompa anakart tarafından değil Corsair iCUE tarafından yönetilir. Sıvı sıcaklığı dahil ölçümleme yapılır. Fan ayarlarını sıvı sıcaklığına göre yapmanız durumunda daha stabil bir fan sesiniz olur.

Arctic anakart ile yönetildiği için fanlar CPU sıcaklığına göre ayarlanır. Anlık sıcaklık dalgalanmaları fanları devamlı etkiler ve fan devirleri çok değişken hareket eder. Benim gibi fan sesinden rahatsız olanlar için önermem. Sonuçta masaüstünde chrome bile açtığınız anda CPU sıcaklığı anlık artabiliyor ve bu nedenle fanlar hızlanıp yavaşlayabiliyor.

2 marka ve 2 ürün de kaliteli. Fakat aradaki fark şu Corsair H150i yani iCUE versiyonu. Burada sıvı soğutucu USB Header üzerinden anakarta bağlanır. Fanlar ve pompa anakart tarafından değil Corsair iCUE tarafından yönetilir. Sıvı sıcaklığı dahil ölçümleme yapılır. Fan ayarlarını sıvı sıcaklığına göre yapmanız durumunda daha stabil bir fan sesiniz olur.

Arctic anakart ile yönetildiği için fanlar CPU sıcaklığına göre ayarlanır. Anlık sıcaklık dalgalanmaları fanları devamlı etkiler ve fan devirleri çok değişken hareket eder. Benim gibi fan sesinden rahatsız olanlar için önermem. Sonuçta masaüstünde chrome bile açtığınız anda CPU sıcaklığı anlık artabiliyor ve bu nedenle fanlar hızlanıp yavaşlayabiliyor.
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
Arctic almanızı önerirdim, lakin kullanacağınız kasanın boyutlarıda önemli.

@Abstrack99 @aranelciryatan
Oluşturduğum kasa suanda bu şekilde kasayı ve ssdyi aldım 5070 ti nin çıkış tarihini bekliyorum almak için önerilere açığım

Dosya Ekleri

• IMG_0368.jpeg
    IMG_0368.jpeg
    104,3 KB · Görüntüleme: 77

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı