Arctis 3 SS Engine, Realtek İle Çakışıyor

PoisonMath

Megapat
Yer
Osmaniye
Laptop kullanıcısı olarak böyle saçma bir kulaklık görmedim. SSE 3 programını kullanırsak ya mouse takılıyor ya realtek ile çakışıyor. Verimli bir kullanım sağlayamadım. Çözümleri varsa paylaşmanızı rica ediyorum. Konularda denenmiş çözümlerden fayda göremedim. İade edip başka kulaklıkta alabilirim. 400 TL bandında tavsiyelerinize açığım.

İade etmene gerek yok. Realteki devre dışı bırakman lazım. bu konuda bilgili olanlar var forumda bu sorun genellikle oluyor.

Ben aygıt yöneticisinden SSE3 ve High Defition Audio sürücülerini devredışı bırak diyorum.( HDA sürücüsü en son bırak diyin) sonra PC yeniden başlatılmalı diyor yeniden başlattıktan sonra aktif ettiğimde hiçbir çakışma olmuyor. Realtek'i devredışı bırakmaya gerek de olmuyor bir deneyin isterseniz.
Fakat Realtekten mic sesi açmanız lazım default ayarlara atıyor karşı tarafa sesimi iletemediğim için mic bozuk sanmıştım.

İade etmene gerek yok. Realteki devre dışı bırakman lazım. bu konuda bilgili olanlar var forumda bu sorun genellikle oluyor.
Asus X555UQ modeli bulunuyor. Galiba realtek'in modlanmış sürücüsünü içeriyor. Devre dışı bırakınca zaten pcden yada kulaklıktan ses alamıyorum. Güncel realtek sürücüsünü kuruncada ses alamıyorum.
Deneyip bilgi vereceğim ama tek sorun bu olsa keşke. Mouse takılmasıyla da karşı karşıyayım.
Oyun haricinde kulaklığın verimli olarak çalıştığını test ettim ama oyunlarda çalışmıyor. Ses aşırı kısık geliyor. SSE3 programını kaldırdığımda gayet güzel ses alabiliyorum. Neden böyle oluyor yardımcı olursanız.

Son düzenleme:
Sesin kısık olması SSE3'ü aktif kullanadığınızdan zaten. Mouse olayını ben yaşamadım masaüstü kullanıyorum ama yazılım sorunu çözerseniz eğer güzel konforlu bi kulaklıktır. Size önerim uygulama kaldırın ayarlarınız filan komple gitsin realteke dokunmadan yazılımı kurun dediğim gibi aygıt yöneticisinden ses ile ilgili iki başlık vardı ikisnin de altına girip sürücüleri devredışı bırakın SSE3 ile ilgili. Yeniden başlatıp aktif edip daha sonra mic sesini de realtek veya normal mic ayarlarından oluyor mu bakmadım açtığınızda sorunsuz kullanmanız lazım. En azından bende böyle. Programdan ses değişikliği yaparak kullanıp kullanamdığınız anlarsanız zaten. Ses değişimi yoksa olmamış demektir.

Programın oyun hariç her şeyde çalıştığını anladım. Oyunda neden çalışmıyor çok ilginç.

Deneyimlemeden bişey diyemem hocam. Son olarak kulaklığı programda ses ve mic için default olarak seçin.

Keşke yazılım sorunu olmasa gerçekten güzel kulaklık. Ses kalitesi filanda çok beğendim. Oyun işini çözmeye uğraşayım en iyisi.

Zaten bu laptoplarda ses driverları çok sorun yaratıyor kulaklikta. Hele ki artics serisinde baş agırtıyor her forumda bunla ilgili sorun var zaten

Engine 3 programı yerine buna benzer kulaklığa ekolayzır ve mikrofon ayarı yapabileceğimiz güzel bir program var mıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…