Arduino ile Bluetooth araba yapımı nasıl olur?

erdemflx

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD RADEON GRAPHİCS
AMD RYZEN 7 5700U
16GB RAM
512GB
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videonun yorumlarında ki kodu yükledim bağlantıları yaptım ama 12v 1.5 amper adaptör ile güç verdim. Telefona bağlayıp çalıştırdım ve Arduino'dan duman çıktı ve kullanılmaz hale geldi. Nedeni nedir? Ve L298n için güç kaynağı önerisi Pil yuvası olursa iyi olur.

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu videonun yorumlarında ki kodu yükledim bağlantıları yaptım ama 12v 1.5 amper adaptör ile güç verdim. Telefona bağlayıp çalıştırdım ve Arduino'dan duman çıktı ve kullanılmaz hale geldi. Nedeni nedir? Ve L298n için güç kaynağı. Pil yuvası olursa iyi olur.

Arduino'ya mı 12v güç verdin?
Up: sonradan gördüm l298n içinmiş bağlantıları video ile aynı mı yaptın

Evet. Vın girişinden 12v verdim. Bağlantılar aynı. Acaba fazla amper çektiğinden mi oldu?

Evet videoda 6V vermiş Arduino'ya regulator rahatça düşürür 5 V'a ama sen direkt12v vermişsin çok büyük ihtimalle yüksek yüke dayanamamış. L298n in 5V çıkışından versen sıkıntı olmazdı.

ek: amperle alakası yok voltaj yüzünden

Evet videoda 6V vermiş Arduino'ya regulator rahatça düşürür 5 V'a ama sen direkt12v vermişsin çok büyük ihtimalle yüksek yüke dayanamamış. L298n in 5V çıkışından versen sıkıntı olmazdı.

Ek: Amperle alakası yok voltaj yüzünden.

Şu an 5 adet AA pil ile.
(Piller tam dolu değildir 1.2v falan vardır her birinde)
L298n ve Arduino'yu besliyorum. Kod aynı bağlantıları iyice kontrol ettim. Hc 05 kullanıyorum ve 2X 1k ile voltajı böldüm. Tx PIN'i için. Ama uygulamada bir yışa bastığım an modül kendini kapatıyor ve açılmıyor enerjiyi kesip tekrar verdiğimde açılıyor. Yani araba çalışmıyor.

Şu an 5 adet AA pil ile.
(Piller tam dolu değildir 1.2v falan vardır her birinde)
L298n ve Arduino'yu besliyorum. Kod aynı bağlantıları iyice kontrol ettim. Hc 05 kullanıyorum ve 2X 1k ile voltajı böldüm. Tx PIN'i için. Ama uygulamada bir yışa bastığım an modül kendini kapatıyor ve açılmıyor enerjiyi kesip tekrar verdiğimde açılıyor. Yani araba çalışmıyor.
Sorunu tam olarak anlayamadım hocam.

Sorunu tam olarak anlayamadım hocam.

Sorun uygulamada ileri geri vb herhangi bir tuşa basınca Arduino, L298n ve hc 05'in ışıkları sönüp açılıyor ve haliyle bağlantı kesiliyor. HC05 ise 5V u çıkarıp takmayınca çalışmıyor.

Sorun uygulamada ileri geri vb herhangi bir tuşa basınca Arduino, L298n ve hc 05'in ışıkları sönüp açılıyor ve haliyle bağlantı kesiliyor. HC05 ise 5V u çıkarıp takmayınca çalışmıyor.
Çektiği güç yetersiz olabilir mi. Gücü Arduino üzerinden vermeyi deneyebilirsiniz. L298N üzerinden paralel olarak vermekten iyidir.

Çektiği güç yetersiz olabilir mi? Gücü Arduino üzerinden vermeyi deneyebilirsiniz. L298n üzerinden paralel olarak vermekten iyidir.

Hc 05'ten bahsediyorsanız zaten Arduino'dan güç veriyorum.

Bu videonun yorumlarında ki kodu yükledim bağlantıları yaptım ama 12v 1.5 amper adaptör ile güç verdim. Telefona bağlayıp çalıştırdım ve Arduino'dan duman çıktı ve kullanılmaz hale geldi. Nedeni nedir? Ve L298n için güç kaynağı önerisi pil yuvası olursa iyi olur.

Sorunu çözdüm. L298n yi 6X1.5v ile besledim Arduino'yu 9V kare pil ile besledim ve ortak gnd yaptım.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı