Arduino ile direksiyon seti

Koneko Toujou

Hectopat
Katılım
27 Ağustos 2019
Mesajlar
2.155
Makaleler
2
Çözümler
20
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Herkese iyi sosyaller.

Arduino ile bir simülasyon direksiyon seti yapacağım(900 derece direksiyon + gaz + fren+ debriyaj+ h vites) ve bu konuda 2 tane soru kafama takıldı bu sorular ise şu şekilde.

1- Pedalları yaparken kablo uzun olması gerektiği için nasıl bir plan uygulamalıyım? Yani 2 ucuna Arduino kablosunu bağladığım (1 ucu Arduino'da 1 ucu potansiyometre de olmak üzere) rastgele bir kabloyu mu bağlamalıyım yoksa Arduino kablolarını uçları kesilmiş bir şekilde birbirine ekleyerek mi uzatmalıyım?

2-H vitesi 6 ileri 1 geri olmak üzere 7 Switch'den yapacağım. Aynı kablo üzerinden 1 Switch'i daha uzun bir kablo ile bağlayıp el freni şeklinde kullanabilir miyim?

Malzemeler:
Arduino leonardo R3 klon.
50K çok turlu potansiyometre ( direksiyon )
10K potansiyometre 3X (pedallar)
7 Switch (h vites 6 ileri 1 geri)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 1. sorunuz için 2 erkek kabloyu biri arduino diğeri pedala bağlarsanız araya iki ucuda dişi kablo takarsanız daha garanti bi uzatma yaparsınız.
 
İlk sorunuz için Jumper'ın bir ucunu kesin, ardından bunu satın alın. Kablonun arkasına lehimleyebilirsiniz, açıkta kalan kısmı elektrik bandı veya makaron ile sarın. Açık kalmasın, elektroniğin bir numaralı kurallarındandır.

Bunu dediğiniz kablo yerine başka bir kablo kullansam da işe yarar mı?
Peki 2. soru için herhangi bir şey söyleyebilir misiniz?
 
Bunu dediğiniz kablo yerine başka bir kablo kullansam da işe yarar mı?
Peki 2. soru için herhangi bir şey söyleyebilir misiniz?

Yarar ama önerdiğim kablo o yukarıdaki 22 awg çünkü. Tam uygun, damarları iyi kablo da normal kalın değil. 2. soruyu anlayamadım. Böyle sorularda @SideWinder'i etiketleyebilirsiniz, bölümünü okuyor o bu işin. Ben sadece liseliyim, kendimce uğraşıyorum yarışmalara katılıyorum vs. Kitabını okuyor o dediğim gibi daha iyi cevap verecektir.
 
Yarar ama önerdiğim kablo o yukarıdaki 22 awg çünkü. Tam uygun, damarları iyi kablo da normal kalın değil. 2. soruyu anlayamadım. Böyle sorularda @SideWinder'i etiketleyebilirsiniz, bölümünü okuyor o bu işin. Ben sadece liseliyim, kendimce uğraşıyorum yarışmalara katılıyorum vs. kitabını okuyor o dediğim gibi daha iyi cevap verecektir.

Parçaları alacağım yerde daha ucuza ve 22awg olan Montaj Kablosu Rulosu - 22AWG, 15mt, Tek Damar, Yeşil Satın Al | Robotistan.com bu kabloyu buldum acaba aynı işlevi görür mü?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı