Arduino Port Gözükmüyor

mertlanco

Megapat
Arduino CH340 klonu elimde bulunmakta. Bilgisayara taktığımda port bölümünde gözükmüyor. CH340 için driver da yükledim fakat bir şey olmadı. Ardında farklı bir bilgisayarda denedim. Hiçbir işlem yapmadan gördü. Sıkıntı ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Driverlarla ilgili çok problemi var. Klon modellerinde internetden farklı bir kaç driver daha yüklersen çalışıyor. Ben de epey uğraşmıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Driverlarla ilgili çok problemi var klon modellerinde internetden farklı bir kaç driver daha yüklersen çalışıyor. Bende epey uğraşmıştım
4 adet farklı driver yükledim fakat çalışmıyor. Arduinoyu taktığım zaman aygıt yöneticisinde yabancı bir cihaz algılanmıyor. Yani usb portlarında bir uyarı yok. Bilgisayar acaba hiç görmüyor mu?
Not: Usb ve telefonlar düzgün çalışıyor.

Kücük bir ihtimal ama tüm portlar dolu olabailir. Youtube de lezzetli robot tarifleri olmasi lazim(veya o cocugun kanali) bu konuyla ilgili bi video yapmisti bi bakabilirsin

4 adet farklı driver yükledim fakat çalışmıyor. Arduinoyu taktığım zaman aygıt yöneticisinde yabancı bir cihaz algılanmıyor. Yani usb portlarında bir uyarı yok. Bilgisayar acaba hiç görmüyor mu?
Not: Usb ve telefonlar düzgün çalışıyor.
Bootloader yüklenmemiş de olabilir eğer bir mağazadan aldıysan gidip rica edersen başka verirler sadece tahmin sorun driverdan da olabilir.

Kücük bir ihtimal ama tüm portlar dolu olabailir. Youtube de lezzetli robot tarifleri olmasi lazim(veya o cocugun kanali) bu konuyla ilgili bi video yapmisti bi bakabilirsin
Malesef bulamadım.
Bootloader yüklenmemiş de olabilir eğer bir mağazadan aldıysan gidip rica edersen başka verirler sadece tahmin sorun driverdan da olabilir.
Aldığımdan bu yana uzun zaman geçti geri iade almazlar.Driverdan kaynaklanıyor olması lazım. Başka bilgisayarda sorun çalışıyor. Usb port driverlarını silip tekrar yükleme şansım var mı?
Usb driverlerı tekrar yükledim ve artık arduinoyu bilgisayar görüyor fakat tanımıyor. İnternetten bulduğum 4 farklı driverı yükledim yinede olmadı. Elinizde bir driver var mı?

Son düzenleme:
Merhaba,
Arduino Uno yu bilgisayarıma yükledim. Port görünmedi ve CH340 klonunu yüklemek için Klon Arduino UNO Sürücüleri Nasıl Yüklenir? (CH340 Çipli) adresinde https://maker.robotistan.com/download/ch341ser.zip
indirdim. Yükledim ancak "Successfully installed" yazması gerekirken "The drive is successfully Pre-installed in advance!" yazıyor ve driver yüklenmemiş gözüküyor. Dolayısıyla da Port gözükmüyor. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Anladığım kadarıyla sürücü zaten yüklenmiş. Bi kaç resim atabilirmisin. Mesela Arduino programında Arduino Uno yu seçmemiş olabilirsin.

ardu.png

oluor fakat arduino'yu okuuyor yardımcı olrsanız sevinirim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı