Arduino Uno akıllı tablo projesi kodu nasıl yazılır?

EfeOkyay

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar Arduino IDE adında bir program indirdim ve sonrasında Tools kısmından Arduino Uno kartı seçtim ancak port kısmına herhangi bir şekilde tıklayamıyorum. Sanırım driver yüklü değil sorun ondan dolayı. Bu driveri nasıl indiririm? Kullanacağım parçalar ise; Uno kart, mesafe sensörü, SD kart modülü, SD kart, 0.5W hoparlör. Bu malzemeler ile mesafe sensörünün önüne geçildiği zaman SD kartın içine atmış olduğum MP3 dosyası hoparlör üzerinden çalmaya başlayacak. Bunun hazır kodu var mı acaba? (1 mesafe sensörü kullandım) Arduino hakkında çok bilgim yok maalesef.

Arkadaşlar Arduino IDE adında bir program indirdim ve sonrasında Tools kısmından Arduino Uno kartı seçtim ancak port kısmına herhangi bir şekilde tıklayamıyorum. Sanırım driver yüklü değil sorun ondan dolayı. Bu driveri nasıl indiririm? Kullanacağım parçalar ise; Uno kart, mesafe sensörü, SD kart modülü, SD kart, 0.5W hoparlör. Bu malzemeler ile mesafe sensörünün önüne geçildiği zaman SD kartın içine atmış olduğum MP3 dosyası hoparlör üzerinden çalmaya başlayacak. Bunun hazır kodu var mı acaba? (1 mesafe sensörü kullandım) Arduino hakkında çok bilgim yok maalesef.
Hocam büyük ihtimalle klondur ch340 driver yaz kur. Ayrıca arduino mp3 çalacak kadar güçlü değil ama mp3 modülü alıp içine atıp arduino üzerinden başlat veya durdur komutu gönderebilirsin. Kod yazmada Chatgpt kullanabilirsin. Biraz hata yapıyor ama az ingilizce ile anlarsın hatayı. Bende low ile high değerlerini ters yazmıştı mesela.
Mp3 modüllerinde pc ye bağlayıp içine mp3 atıyorsun yada sd kart takıyorsun sd kart modülü gereksiz olmuş biraz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı