Arena Bilgisayar Garanti Süreci

Lemi Galip

Megapat
Katılım
16 Eylül 2016
Mesajlar
7.864
Makaleler
1
Çözümler
57
Yer
Nevşehir Merkez
Arkadaşlar ekran kartım ile yaşadığım sıkıntı, oyun oynarken donma ve kitlenme yaşıyordum. Arena Bilgisayar'a ilk yolladığım zaman sorun yok dediler(şunu belirtiyim Arena'ya yolluyoruz fakat Servispoint bakıyor. Ben görüşmeleri hep onlarla yaptım.). Bilgiye güvenerek bütün ürünlerimi garantiye yolladım. Ürünlerin hepsi sağlam diye dondu. Heralde driver diye bilgisayarımı tekrar kurdum ve format attım. Oyunlarımı yükledim sevinçli bir şekilde oyunuma başladım gene dondu. Moralim sıfır düşünürken şu minidumpa bakayim dedim bir baktım oluşmuş, hangi program ile bakılacağini araştırdım ve buldum. Hata kodu 0x0000116'ydi. Hata konusunda @Fatih Işık ve @dogant yardımlarını hiç eksik etmedi tekrardan teşekkür ederim. Hatayı eski konular içinde araştırırken bir arkadaşımız aynı hatadan konu açmış ve altına @MF abimiz ekran kartı arızası yazmış bende iyice gaza geldim. Minidump görüntülerini zarfa koydum. Ürünü tekrar yolladim ve bugün arandım para iadesi için daha önce arıza yok denilen ürünüme, bugün para iadesi için rapor düzenlendi. Ayni sorunu yasayan arkadaslar ürününüzü direk göndermek yerine benim yaptığım gibi hata kodu ile yollarsanız daha etkili oluyor. Ilk yolladığım gibi direk yollarsanız ürünü size sadece Furmark ve 3Dmark gibi testlerle test edip yolluyorlar. Arıza kısmına özellikle hangi programlarda arıza yaptığını yazıp, özellikle o programda test edilmesini talep ediniz.
 
Selâmlar, arena bilgisayar'ın dönüşü oldu mu? Ben de birkaç güne ekran kartımı göndermeyi düşünüyorum da. 5700 xt... değişim ya da iade ya da üstüne para ekleyip üst model isteyeceğim.
 
Yarın ofise gidince, benim de ekran kartım için yazdığım raporu size atacağım. O yazıyı kutuya eklemeyi düşünüyorum ürünü gönderirken. Konu başlığını işgal etmek istemiyorum. 2-3 dakikanızı o rapora göz gezdirmek için ayırabilirseniz çok sevinirim. Görüşmek üzere.
 
Yarın ofise gidince, benim de ekran kartım için yazdığım raporu size atacağım. O yazıyı kutuya eklemeyi düşünüyorum ürünü gönderirken. Konu başlığını işgal etmek istemiyorum. 2-3 dakikanızı o rapora göz gezdirmek için ayırabilirseniz çok sevinirim. Görüşmek üzere.
Olur tabi.
 

Öncelikle geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Benim arızalı RX 570 model ekran kartım var arena bilgisayara gönderdim, onlar da yetkili servise gönderdi. Sorunum fanların çalışmamasıydı bunu bir kağıda yazarak gönderdim. Değişim konusunda zorlayıcılar mı? Ve servispointe nasıl ulaşabilirim ben ulaşamadım yardımcı olursanız memnun kalırım. (Tamir edilmesini değil değişimini istiyorum)
 
Urun tamir edilebiliyorsa malesef tamir ediyorlar. Ilk gönderdiğim zamanlar baya uğraştırdılar. Daha sonra kanıtlar ile yollayınca değiştiler ama dediğim gibi tamir edilecek bir şey ise, tamiratını yapıyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı