ARGB desteklemeyen B450M-A ile ARGB fan nasıl çalıştırılır?

Tarkan_K

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime B450M - RTX 3060 12GB - Ryzen 9 5900x -
Ekran kartı
RTX 3060
Anakart
Asus Prime B450M A-2
İşlemci
Ryzen 9 5900X
Merhaba. ASUS Prime B450M-A-2 anakart kullanıyorum ve anakartımda ARGB desteği yok. Kasamı değiştirip aşağıdaki kasanın fanlı halini alacağım fakat kasanın fanları ARGB. Ayrıyeten alacağım sıvı soğutmanın fanları da ARGB. ARGB fanları anakartım desteklememesine rağmen nasıl kullanabilirim? Ya da bunun için bir dönüştürücü var mı? Nasıl kullanacağım ile açıklayıcı bilgi verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanın ARGB kontrolcüsü varsa gerek yok.

1690053594927.png

Solda rf kontrollü uzaktan kumanda ve ARGB hub diyor bu mu kastettiğiniz şey?
Ve sağda da Dark yazan bir cihaz var kasa üzerinde?
Eğer bu kasayı alırsam fanlı olarak bu cihazlarıyla, fanları çalışacak mı? Işıkları yanacak mı? Sıvı soğutmamın fanları çalışıp ışık verecek mi?

Kasada kontrolcü yoksa kontrolcü alman gerekir SATA veya Molex'ten güç alan kontrolcüler var.

1690053744233.png

Bu mu kontrolcü sağda olan Dark yazan şey ve yukarıda arkadaşa yazdım lütfen yardımcı olur musun?

Kasadaki kontrolcü 3pin giriş diye gördüm. Senin fanlar da 3pin ise kontrolcüye takarak kullanabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada inceleme videosu var lütfen yardımcı olur musun hiç anlamıyorum yardım istemekten başka şansım yok...
Ve sıvı soğutmamın fanlarını kullanabilecek miyim?

Evet fanlı versiyonda kontrolcü varmış.

Yani ben kasayı aldığım zaman o bütün fanları ve sıvı soğutmamın 3 fanını kullanabilecek miyim?
(Kasaya toplam 10 fan takılabiliyor)

Dosya Ekleri

• 1690054108114.png
    1690054108114.png
    825,1 KB · Görüntüleme: 26
Kontrolcü 3pin evet. Senin fanlar da 3pin ise takabilirsin.

Baktım da anlamadım kaç pin acaba bu?

Baktım da anlamadım kaç pin acaba bu?
Bunun kendi kontrolcüsü var ve kutudan çıkan bir kabloya fan ve pompa ARGB'sini bağlayıp o kabloyu da kasanın kontrolcüsüne takabilirsin. Yani soğutmanın kontrolcüsünü kullanmana gerek kalmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı