.ARGUS uzantılı dosyaları kurtarma

Noblexxx

Decapat
Masaüstü bilgisayırımda daha önce hiç görmediğim bir dosya uzantısıyla başım dertte, uzantı adı xxx.ARGUS olarak isimlendiriyor.
Uzantı çok da umurumda olmayabilirdi aslında ama gel gör ki benim için çok önemli bir not defterinde kayıtlı olan mailler şifreler ve kodlar bulunuyordu, bu veriler şu an hepsi Çince bir şekilde açılıyor ve düzeltemiyorum.
Umudum benim ne gibi bir yol izleyip bu durumu eski haline getirebileceğim konusunda bana yardım edebileceğiniz. Şu an sabah saat 05:50, yaklaşık 20 saatten fazladır düzeltmek için uğraşıyorum, yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

20181203_055812~3.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Oracle® Argus Safety ile kilitlenmiş gibi duruyor. Açma parolasını bilmiyorsanız dosyalara elveda. Mutlaka bu işi yapan biri var ve o şifreyi biliyor. Genelde masa üstüne bir not falan bırakırlar. Arkadaşımın başına geldi, 1000 euro istemiş şifreleyen kişi. Parayı yatırınca şifreyi kaldırmıştı...

Oracle® Argus Safety ile kilitlenmiş gibi duruyor. Açma parolasını bilmiyorsanız dosyalara elveda. Mutlaka bu işi yapan biri var ve o şifreyi biliyor. Genelde masa üstüne bir not falan bırakırlar. Arkadaşımın başına geldi, 1000 euro istemiş şifreleyen kişi. Parayı yatırınca şifreyi kaldırmıştı...

Bizim şirkete de LOCKY virüsü bulaştı Allahtan yedekleme çalışıyordu 10000 dolar istediler zamanında. 1 günlük kaybımız oldu ama eski haline dönderdik sistemi. Bunlar kripto yani fidye virüsü olarak geçiyor.

VirusTotal
Bilinen tüm Windows Antivirüs programları bulabilen bir zararlıyı yemenizin sebebi Antivirüs kullanmamak. Neden AV kullanmıyordunuz?

Şuan için çözüm aracı mevcut değil aktif zararlıdan kurtulmak için herhangi bir bilindik AV ile kaldırabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı