Kapalı Arızalı/Kusurlu PSU Alınır

Ali Rıza09

Kilopat
Katılım
22 Mayıs 2017
Mesajlar
1.086
Makaleler
9
Çözümler
7
Yer
Isparta
Güç almayan, güç alıp fanı döndükten sonra duran ve ön yükleme yaptırtmayan güç kaynakları alınır.
Marka, model ve watt farketmeksizin alırım aşağıya sadece tam modelini yazmanız ve sonrasında fiyat bilgisi yazmanızı rica edicem.
Arızalı güç kaynakları marka-modelin segmentine göre 20 ila maks. 80TL aralığına kadar almaktayım.
Aktif PFC'li modeller önceliğimdir.
Isparta içi elden alım olur.

Arızasını biliyorsanız yada içinin fotosunu atmak isterseniz [email protected] üzerinden iletişime geçip, yollayabilirsiniz.
Vidaları söküp içini açıcam diye vidaları yalama yapıp yollayan ve içindeki devre elemanlarını söküp mesajda/iletişim esnasında belirtmeden yolluycaksınız şimdiden belirtiyim bu tarz ibnelikle gelceksiniz fazlası bende de var.🙃
 
Son düzenleme:
6 ay garantisi kalmış fakat sıfır PSU almayı düşünüyor musunuz?
PSU: High Power 750W 85+ Bronze PSU
 
@Hielaph Maalesef genel itibari ile arızalı PSU'ları uygun fiyata alıyorum onarım/yükseltme işlemi yapıp satıyorum, yapamıycağım bir şey ise farklı amaçlarda kullanıyorum yada yedek parça olarak koyuyorum.
 
@Hielaph Maalesef genel itibari ile arızalı PSU'ları uygun fiyata alıyorum onarım/yükseltme işlemi yapıp satıyorum, yapamıycağım bir şey ise farklı amaçlarda kullanıyorum yada yedek parça olarak koyuyorum.
Böyle yeteneklerim olsun isterdim he ucuza alıp onar kar edip sat. Emek emek :)
 
Böyle yeteneklerim olsun isterdim he ucuza alıp onar kar edip sat. Emek emek :)
Sizde yapabilirsiniz yeterki isteyin elimizin altında internet gibi bir nimet var.
İsmail abi sayesiyle başladım bu işe 1,5 sene önce 12-13 tane PSU tamir ettiğim gibi, yükseltme yaptıklarım da oldu eski videolarından kademe kademe ilerleyerek bakabilirsiniz teknik olarak da değiniyor eliniz tutuyorsa ve az bir elektronik bilgisi ile zor sayılmaz herkes yapabilir.
 
Bu sorunun yeri olmayabilir şimdiden özür dilerim ama PSU yükseltme nedir?
Sorun tabiki hocam özür dilencek bir şey yok ortada. Kullanılan devre elemanlarını yükseltip PSU'nun totalde kağıt üstündeki hatta çıkabildiği peak değerinin 1.5 hatta ve hatta eğer PCB el verişli ve izin veriyorsa 2 misline çıkartma şansı tanıyor.
Diyelim atıyorum 50TL'ye eski ama zamanın iyilerinden Active PFC'li AcBel'in 500W arızalı bir modelini aldık. Arızayı giderdik, içini açtık baktık devre pasif tasarıma sahip olduğu için Schottky diyotlar var, 2 adet seri bağlanmış 200V atıyorum 600uF bulk kondansatörler var bunları daha güçlü 200V 850uF ile değiştirdik.
Aşağı yukarı 750W bir güç gereksinimi için 10A ve üzeri bir AC köprü diyot işimizi görücektir KBU1010 olabilir.
1. sekonder yani 220V katında 2 tane 20N60C3 mosfetler kullanılmış DataSheet'in de 15A'lik yazıyor, bunları benim öğrendiğim ve çokca da sevdiğim 20A 500V'luk 2 adet IRFP460'lar ile değiştirdik (alternatif olarak E13009'de kullanılabilir) elbette izalatör termal ped lazım heatsinke temas ettirmemeli vede oldukca ısınıyor özellikle heatsink küçükse burdaki işimiz bitti her zaman için ilk 220V katından başlayın ve modifiyesi bittikten sonra test edin sıkıntı çıkmaz ise devam edin.

Geldik APFC kısmına diyelim şanslıyız 20A'lik 20N60C3 denk geldi yeterli olucaktır değiştirmemize gerek yok.

2. sekonder yani geldik 12V katına burda 12V, 5V ve 3.3V için düşük amperli Schottky diyotlar var, 3V ve 5V'u yükselttik, 12V'u ise 15-20A'lik Schottky diyot kullanılmış eğer aksilik çıktı PCB izin vermiyor yan tarafta delik yok bunları daha güçlü olucak şekilde heatsinke arkalı önlü yani 20A-20A 2 adet köprü şeklinde yapılabilir yada uğraşmam dersen direkt tekli büyük 30A Schottky kullanabiliriz ki ben uğraşmam. :D 20-20A için 2'şer adetten MBR20100CT, tek 30A şeklinde ise MBR30100 olabilir.

12V, 5V ve 3.3V için kullanılcak kondansatörler eskisi ile aynı V değerinde yüksek uF'li tercih edilmeli. Örnek veriyorum 12V rayı için 2 adet 16V 1000uF kondansatör kullanılıyormuş modifiye etmeden 500W olarak etiketlenmiş modelde tabi biz bunu 750W gibi bir gereksinimi hedeflediğimiz için 16V 3000-3500uF aralığında şeklinde güncelleme yapıcaz. Tabi güncelleme yapmışken en azından ikincil kısımda kullancaklarımız bulunabilirse uygun fiyatı ve performansından ötürü Taepo'nun SC serisi kondansatörleri tercih edilmeli. (Ben Aliexpress'den 30 tane almıştım.) Zaten tamir edip satıyon Japon malları da ucuz sayılmaz Tayvanlı'ların üst serileri de iş görür.

Geldik olmazsa olmasa devrede kullanılan bobinler ve çubuk bobinlere özellikle çubuk bobinleri yükseltmek önemli bu yükseltme için şart daha büyük ve daha uzun bobinler ve çubuk bobinler ile değişim yapılmalı ekstra olarak PCB'de atlama yapan bir bobin varsa PCB'de yer varsa delik açıp çubuk bobin eklenebilir. Yeni güç kaynaklarında çubuk bobinlerden ziyade bu temiz çıkışı artık katı kapasitörler sağlıyor yeni güç kaynaklarında çubuk bobinlere sıkça denk gelmezsiniz.
Sonra yüksek güç gereksinimi bir sistem ile test vakti.
 
Çok karmaşıkmış dediğinizin sadece bir kısmını anlayabildim malesef bu tür konularda bilgim yok denecek kadar az yine de cevapladığınız için teşekkür ederim mantığını kavrayabildim.
 
Çok karmaşıkmış dediğinizin sadece bir kısmını anlayabildim malesef bu tür konularda bilgim yok denecek kadar az yine de cevapladığınız için teşekkür ederim mantığını kavrayabildim.
Eğer bu işlere merakınız varsa yukarda attığım kanaldan bakabilirsiniz profesyonel anlamda yapıyor bu işi gerçekten eski videolarını açın, baştan sona kadar izleyin yorumlarda da cevap veriyor az çok dediğiniz gibi bilginiz varsa mantığı kavrarsınız herkesin öğrenmesini isterim.
Eğer yapmayı düşünürseniz böyle bir şey konu altına yada farklı yerden yazın bana yardımcı olurum.
 
Elimde EVGA'nın 500W 80+ White sertifikalı güç kaynağı mevcut. Durduk yerde çalışmamaya başladı. Çalışıyor ama fanı 1 saniyeliğine dönüp kendini kapatıyor. Tamirinden vs. anlamadığım için başka güç kaynağı aldım. Uygun fiyata verebilirim. Tam modeli EVGA 500 W1.
 

Geri
Yukarı