Arka frenden tık sesi geliyor

HAYALET18100

Kilopat
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
151
Çözümler
1
Merhaba. Hidrolik disk fren kullanıyorum. Aldığımdan beri arka frene basınca balatalar diske değince tık diye bir ses geliyor sanki mıknatıs demire yapışıyormuş gibi. Neden olabilir?
 
Balataların diske temas eden kauçuk kısımlarını kontrol edin. Eğer bir kısımda metal temas ediyorsa diskinize büyük zarar verebilir.
 
Kaliper bağlantı civataları gevşemiş olabilir mi? Ya da arka tekeri söküp taktıysanız yerine tam oturtamamış olabilir misiniz?
 
Aldığımdan beri hiçbir şeyi sökmedim. Zaten aldığımda vardı o ses.
Vardır bir gevşeklik. Elinizle diski tutun ön teker yönüne doğru hareket ediyor mu? Diskiniz 6 vidalı tip mi yoksa merkez kilitli (centerlock, merkezden tek bağlantı) mi? Merkez kilitliler kolay kolay gevşemez ancak 6 vidalı tiplerde civatalar gevşeyip frenlemede hareket edip tak tak ses yapabiliyor. İlerki aşamada civataları kesmeye kadar gidebilir.
Bunun haricinde kaliper iki pistonu da diske eşit mesafede durmalı ve basmalı. Eğer kötü ayar yapıldıysa bir taraf az bir taraf fazla basar, sürtme yapıp ses yapabilir.
Bunun haricinde eğer balatalarınız kalipere uymayan bir balataysa sırf içine giriyor diye dar bir balata takıldıysa frenleme esnasında kaliper içinde hareket edip tak tak ses yapabilir.
Telin gerilmesiyle de oluyor olabilir. İsterseniz o kısımları kontrol edin. Dinleyerek sesin tam nerden geldiğini tespit etmeye çalışın.
Hidrolik sistemde tel olmaz hocam.
 

Geri
Yukarı