Arka planı Bulanıklaştırma - Photoshop

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.057
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Fotoğrafınızdaki detaylar ana motifinizin önüne mi geçiyor? Arka planı tamamıyla silmek yerine istenmeyen objelerden arka planı bulanıklaştırarak kurtulabilirsiniz. Örneğimizde tatlılar ön plana çıkarılacak.

1. Motifi Seçme

Peçete ve bardak menümüze gölge düşürüyor. Bundan kurtulabilmek için öncelikle tabağı “Quick Sellection Tool” gibi bir araç ile seçin. Seçenekler çubuğu üzerinde yer alan “Refine Edge” seçeneği ile seçimizin kenarlarını yumuşatın. Aynı pencerede alt kısımda yer alan “Output” bölümünden “New Layer”ı seçin. Bu sayede Photoshop seçimizi yeni bir katman olarak oluşturacak. Katman panelindeki oluşturulan bu yeni katmanın üzerine gelip yeni seçim oluşturabilmek için [Ctrl] tuşu basılıyken katmanın üzerine tıklayın. Bu işlemin ardından yeni oluşturduğunuz katmanı, katmanın sol tarafında yer alan göz simgesine tıklayarak devre dışı bırakın.

2. Detayları Silme

Seçiminizi [Ctrl] + [Shift] + klavye kısa yolunu kullanarak tersi yönde işaretleyin, bu sayede motifimizin arka planı seçmiş olacaksınız. Arka plan katmanına tıklayın ve araçlar panelinden “Clone Stamp” aracını seçin. Masa [Alt] tuşuna basılı tutarak masa örtüsünden bir alanı kopyalayın. Kopyaladığınız alandaki piksellerin yardımıyla masa üstünde bulunan bardak ve peçeteyi silin. Bu işleme masa örtüsü sade bir görünüm kazanıncaya kadar devam edin. Bu işlemle çok fazla vakit kaybetmeyin çünkü arka planı bulanıklaştıracağız.

3. Kenarları Düzenleme

[Ctrl] + [D] klavye kısa yolunu kullanarak seçimizi kaldırın. Yine “Clone Stamp” aracını kullanarak, tabaktan kopyaladığınız beyaz piksellerle masaüstünde yer alan koyu bölgeleri temizleyin. Bu işlemi yaparken tabağın kenarlarındaki izlerin tamamen kalkmasına özen gösterin.

4. Arka planı Yumuşatma

Arka plan katmanını seçin. “Filter/ Blur/ Gaussian Blur” dizinini izleyin. Açılan pencerede “Radius” oranını olabildiğince yüksek bir değer girin. Tabak için oluşturduğumuz arka planı etkinleştirdiğimizde, tabağın arka plandan daha da belirgin bir şekilde ayrıldığını göreceksiniz. Tabağı daha da fazla vurgulayabilmek için [Ctrl] tuşuna basılı tutun ve tabak için oluşturduğunuz katmana tıklayın.

5. Motifi Aydınlatma

Katman panelinin alt kısmında yer alan siyah beyaz simgeye tıklayın ve “Levels”ı seçin. Kontrastı daha da arttırmak için açılan “Levels” penceresinde Siyah ton değeri sürgüsü için “20” beyaz sürgü için “210” gibi bir değer girin. Ortada yer alan gri sürgüyü hafifçe sola doğru sürükleyerek arka planı biraz daha aydınlatın. Son olarak “Filter/ Sharpen/ Sharpen” komutuyla fotoğrafınıza daha da net bir görünüm kazandırın.

WzQcFlo.jpg


(Önce)

Rfcfnr3.jpg


(Sonra) Can sıkıcı detaylar olmadan fotoğraf daha da büyüleyici bir görünüm kazanır.

h2vwEUq.jpg


1 Kenarları optimize etme: Bu iletişim penceresi üzerinden çerçeve ve kenarları daha da uygun bir hale getirebilirsiniz.

0r9ftAJ.jpg


3 Bu katmanda çalışırken bulanıklaştırma işleminde oluşabilecek izlerden kaçının.

Hh9jjU2.jpg


4 Arka planı bu oranda yumuşatabiliriz.

4SteXRq.jpg


6 Son adım: Motifinizi biraz daha aydınlatıp netlik kazandırabilmek için fotoğrafa keskinlik verin.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı