Arkadaş nasıl namaza başlatılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Değildir belki. Ya da birinin ibadetine karışmak kimsenin üstüne düşmez. Kişi ile yaratan arasındadır. Tavsiye edebilir ama zorlayamaz. Hâlâ nasıl ikna ederim diye uğraşıyor. Yani o kişiye de sürekli zorluyor.

Hayır müslümana farz zaten ama başka bir insan o kişiyi zorlayamaz. Sadece yardımcı olabilir. Devamı kendi kararı kişinin.

Değildir belki. Ya da birinin ibadetine karışmak kimsenin üstüne düşmez. Kişi ile yaratan arasındadır. Tavsiye edebilir ama zorlayamaz. Hâlâ nasıl ikna ederim diye uğraşıyor. Yani o kişiyi de sürekli zorluyor.
Zaten böyle işler zorlama ile olmaz, kişiye tavsiye verirsin sonra kendisi karar verir.

Değildir belki. Ya da birinin ibadetine karışmak kimsenin üstüne düşmez. Kişi ile yaratan arasındadır. Tavsiye edebilir ama zorlayamaz. Hâlâ nasıl ikna ederim diye uğraşıyor. Yani o kişiye de sürekli zorluyor.

Ben burada samimi bir düşünce olduğunu görüyorum. Bu kadar üzerine gitmeye gerek yok bence, hele ki bundan daha kötü örnekler varken. Şahsen cidden arkadaşını düşünüyorsa, bence güzel bir şey.

Bu devirde kim başkasını düşünüyor, sadece din ya da dinsel olaylar için de değil...

Dinde zorlama yoktur yazan kişilere tek bir cevabım olacak.
Kardeşim, adam müslüman. Hristiyan, yahudi falan olsa sizin dediğiniz geçerli. Ama adam müslümanım diyor eğer müslümansa bu onun için farzdır. Siz böyle diyerek anca içinizi rahatlatırsınız.
Adam belki inanmıyor. İçinden geçeni nereden bileceksiniz? Tavsiye verdiyse bitmiştir görevi. İkna edeceğim çabasına girmek anlamsız. “Allah’ım senin işine karşıtım, sen yapamadın ama onu sana ibadet ettirdim. Beni de görürsün artık mı diyecek?” İnanla yaratan arasında bir şeye karışılmaz. Uygulayıp uygulamamak ona kalmıştır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı