Arkadaş nasıl namaza başlatılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne yaptıysam olmadı. Dua okuyorum yanında işe yaramadı. İnternet de videolar izlettim olmadı. Doğa ile ilgili örnekler verdim, düzenle ilgili örnekler verdim hiçbir faydası olmadı sizin öneriniz var mı?

Ne yaptıysam olmadı. Dua okuyorum yanında işe yaramadı. İnternet de videolar izlettim olmadı. Doğa ile ilgili örnekler verdim, düzenle ilgili örnekler verdim hiçbir faydası olmadı sizin öneriniz var mı?

Kendisi müslümansa beraber camiye gidin arkadaşınızla, camide namaza başlamak daha mantıklı. Değilse zorlamayın hocam kendi tercihi yapacak bir şey yok.

Ben de ne yaptıysam başlayamadım 1-2 gün kılıyorum devamı gelmiyor. Ah keşke benimde çevremde beni zorlayan birileri olaydı.

6 Yıldır kendi haline bıraktım düzeliceği yok ben yardımcı olayım dedim.

Günahı kendine, siz zorladıkça o daha da kılmak istemeyecektir. Benim ailem de sürekli kıl diyor, onlar dedikçe benim daha da kılasım gelmiyor. Ama arkadaşınızla en azından o da isterse Cumayı kılmaya gidebilirsiniz.

Namaz insanın içinden gelen bir ibadettir. Zaten Müslüman ise yapması gerekir, bunu emin ol kendisi de biliyordur. Zorlamamalısın, sadece teşvik babında şeyler söyleyebilirsin. Arkadaşın olduğu için onun iyiliğini istediğinden eminim ama zorlamayla olmaz, teşvik edip desteklersin. Müslüman'ın neden namaz kılması gerektiğini ve namazın gerekliliklerini arkadaşına anlatabilirsin.

Müslüman kendisi. Ailesi ikna etmek için çabalıyor ben çalışıyorum sevdikleri çabalıyor maalesef olmuyor.

Yapacak bir şey yok, kendisine ayetleri okutun, kılmıyorsa da kendi günahı. Allah namazı herkese nasip etsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı