Arkadaş olmadan olur mu?

Arkadaş adı üzerinde arkanda olan kişidir aynı şekilde sende onun arkasında olmalısın. Seçeceğin arkadaşları buna göre seçmelisin. Mesela benim arkadaşlarımın çoğu evlendi neredeyse birbirimizden koptuk fakat arasam birşey rica etsem elinden geldiği kadar yardımcı olur. Sürekli görüşerek kadim bir arkadaşlık ilişkisi yaşamak çok zordur çünkü bir süre sonra birbirinizden bıkabilirsiniz, kavgalar, küslükler yaşanabilir. O yüzden vakti geldiğinde yavaş yavaş arayı açmak ve arkadaşlığı pasifleştirmek lazım. (Tamamen bitirmekten bahsetmiyorum, gönül bağını koparmadan nadir biraraya gelerek yürütülen bir arkadaşlık sürdürülmeli)

4-5 tane sadık arkadaş bulmak imkansız hocam. En fazla 1 veya 2 tanedir. 5 kişiyle aynı anda konuşup, her biriyle anlaşmak zor.
Ben kendimden örnek vermeye çalıştım biraz hocam. Benim 5-6 tane sağlam arkadaşım var, muhteşem anlaşıyoruz. Fakat tabii ki dediğiniz gibi 1 veya 2 tane olmalı, arkadaş ortamı tamamen şans işi. Güzel insanlar denk gelince süper oluyor.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ayakbağıdır, ne kadar az insan o kadar iyi. Arkadaşının olmasının veya olmamasının bir gereği yok. Önemli olan bizim ne dediğimiz değil, senin ne istediğin. Yalnızlığını gidermenin başka yollarıda var, zamanla kendi yöntemini geliştirebileceğine inanıyorum.

"Hayır" diyenler cidden yıkık ya. İnsan doğası gereği iletişime ihtiyaç duymuştur. Asosyalliği bir şey sananlardan olma.

Herkesle sıkı fıkı olmana gerek yok. Normal selam sabahın olduğu üzerine birkaç cümleler konuşman bile yeter.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı