Arkadaş olmadan olur mu?

Bakıyorum etrafıma herkes garip garip düşünceler içinde.
Birinin üstüne oturup düşününce bundan da olmaz diyorum arkadaş.
Biri değerlere hakaret etmeyi havalı sanıyor, başka biri insanlari rahatsız etmekten zevk alıyor, başka biri böyle başka biri şöyle...
Cidden kafa dengi kimsem yok, bu kadar gerekli mi onu da bilmiyorum.

Gerçi birileriyle arkadaş olmayı denedim, o zaman da kendinden ödün veren biri olduğunu fark ettim.
Bunu kendimi olgun göstermek için falan söylemiyorum ama etrafımdaki herkes çok küçük geliyor hal hareketleri.
Bazılarının yaptığı hareketleri ben en son 9 yaşında yaptım.

İnsanları üzmek istemiyorum, herkese elimden geldiğince kibar yaklaşmaya çalışıyorum.
Bazı insanlar bunun altında bile bir art niyet arıyor.
Cidden arkadaşa gerek var mı? Liseye gidiyorum yaşım 16.
Lise de çoğu ortam böyle, arkadaş ortamı biraz şans işidir. Hiç arkadaşsız olmaz, yalnızlıktan depresyona bile girebilirsiniz. İmkanınız varsa yanınıza 4-5 tane sağlam arkadaş alın yola devam edin. Az sadık arkadaş, çok sahte arkadaştan iyidir.

Çok uzun yıllar boyunca çok fazla arkadaşım oldu, beni yolda çevirenlerin adını hatırlayamıyordum. Bu durum beni çok kötü ortamlara da çekti maalesef. Sonrasında yaş geçtikçe daha çekirdek, az ama öz bir ortamın oldu. Bu adamlar da beni dolandırmaya çalıştı, en sonunda kaldım tek ve artık bir arayış içine girmedim herkesten uzak durmaya dikkat ettim ama bu durum sağlıklı değil. Diyeceğim arkadaşı iyi seçmeniz şart yoksa zararı yararından çok oluyor. Arkadaşlarınıza güvenip sırlarınızı anlatmayın, sizin zayıf yönünüzü bilirlerse gün gelince size karşı kullanmaları için elinizle onlara koz vermeyin.

Kardeşim valla helal olsun 16 yaşında olmana rağmen düşünme şeklini sevdim ve seni tebrik ediyorum. Evet insan sosyal bir varlıktır yapısı gereği bu yüzden ne kadar kendini soyutlasan da bir noktada insanların hayatında olması gerekiyor. Kendini soyutlama iletişime açık biri ol yani birisi @Marmelatseven ile rahat iletişime geçebilsin ama bahsettiğin tipteki insanlarla da zorunlu hâller dışında iletişime geçme derim. Gerekirse yalnız kal. Yalnız kaldığında kendinle nasıl vakit geçirebiliyorsun bunu bir ölç bakalım. İnsanlar için harcayacağın saygıyı, sevgiyi ve emeği önce kendi benliğine harca. Şunu da unutma derim bir tavsiye olarak al aklında bulunsun hep: "Birisiyle geçirdiğin zaman; önce kendine, sonra da ailene ayırdığın zamandan fazla olmasın."

Lise de çoğu ortam böyle, arkadaş ortamı biraz şans işidir. Hiç arkadaşsız olmaz, yalnızlıktan depresyona bile girebilirsiniz. İmkanınız varsa yanınıza 4-5 tane sağlam arkadaş alın yola devam edin. Az sadık arkadaş, çok sahte arkadaştan iyidir.

4-5 tane sadık arkadaş bulmak imkansız hocam. En fazla 1 veya 2 tanedir. 5 kişiyle aynı anda konuşup, her biriyle anlaşmak zor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı