Hocam, dini olarak neye inanırsanız inanın ya da inanmayın; gerçekten yapılan en ufak iyiliğin ve en ufak kötülüğün karşılığını insan yaşamadan ölmez. Kendi hayatımda çok kez örneğini gördüm.Geri gelmesini istediğiniz parayı banka yoluyla açıklamaya borç yazarak yollayın. Diğer türlü karşı tarafın insafına kalırsınız.
Üstteki arkadaşın dediği gibi. Bakkalda 3 kuruş borç yapsam önünden sonraki geçtiğimde kesinlikle öderim. Gerçi kendisi fiş kesmediği için ondan çok daha fazlasını kaçırıyor ama o onun ayıbı.
Sen 10 kuruşun hesabını yaparsın, elindeki pet şişeyi doğaya atmak yerine çöpe atmak için elinde 30 dakika dolaştırırsın, bir yandan başkaları hayal edemeyeceğiz paraları kaçırırken bir yandan da doğayı ölümüne kirletir. Bizim davranışlarımız bunlara etki edemez belki ama herkesin hakimi kendi içinde, dediğim gibi dini inancın olsun olmasın; için huzurluysa ne mutlu.
Ben de hocam, deniz kenarı böyle mis gibi.Hep hayal kuruyorum hocam nehir kenarı ormanda yaşasam diye. Burada dışarı bakıyorum bina, araba sesleri artık insan görmek istemiyorum. Hepsi aynı.
Son düzenleme: