Arkadaşım telefon numaramı kullanarak babamın bilgilerini bulmuş

Sorunlu bir arkadaşım Discord'dan buldugu birinin linkinden tek kullanımlık site açıp benim numaramı girmis, telefon numaram babama ait ve babamın tüm bilgilerini bulmuş. T.C. no, aile sıra no, cilt no, anne baba adı, açık adres. Bu bilgiler herhangi bir sorun yaratır mı ve böyle bir şey nasıl mümkün?
Bunlar önemli bilgiler elbette. O yüzden mümkün olduğunca hızlıca siber suçlara ihbar edin. Gerisi zaten kendiliğinden gelecektir. Tabi bu durumlarda yazışmalar kanıt vs elinizde vardır umarım.
 
Mernisten bulmuştur ve o şahsı derhal siber suçlara şikayet edin.
Keşke dediğin gibi olsa. Ama o kadar kolay olmuyor. İlk olarak bir kanıtın yok. Elinde ekran görüntüleri olsa dahi arkadaşın siber suç işlediğine dair bir kanıtta bulunmaz. İkincisi Mernis bulmak 5dk sürmez. Allah bilir kaç kişinin elinde var. Pek ilgileneceklerini zannetmiyorum.
 
Keşke dediğin gibi olsa. Ama o kadar kolay olmuyor. İlk olarak bir kanıtın yok. Elinde ekran görüntüleri olsa dahi arkadaşın siber suç işlediğine dair bir kanıtta bulunmaz. İkincisi mernis bulmak 5dk sürmez. Allah bilir kaç kişinin elinde var. Pek ilgileneceklerini zannetmiyorum.

Ve yeterli kanıtı var ve şikayetle ilgilenilmek zorundalar bunu yapan şahıs mutlaka ceza alır.
 
Ve yeterli kanıtı var ve şikayetle ilgilenilmek zorundalar bunu yapan şahıs mutlaka ceza alır.
Ben bu suçtan ceza alan pek az kişi gördüm. Elindeki kanıt sadece ekran görüntüsü ise hiçbir kanıtın yok demektir. Arkadaşını ifadeye aldılar diyelim. İnkar ederse hiçbir şey kanıtlayamazsınız. Söylentilere göre bilgisayarlara el koyup inceliyorlarmış. Ne kadar doğru bilemem ama öyle bir durumda ben bilgisayarımı dayıma yollardım. Yerine de eski bir bilgisayar koyardım.
 

Geri
Yukarı