Yalnız olmak bazen iyidir. Kendini geliştirebilecek boşluğun sıkıntını önlemek için vakit bulursun. Orta okulda bende kısmen senin durumundaydım. Derslerim dışında 3D animasyon ve modelleme konusuna ilgi sardım ve kendi başıma denemeler yaparak kendimi geliştirdim. Beni gören topluluklardan arkadaşlarım oldu birdenbire. Sonra ansızın topluluk için yer almaya insanlarla iletişim kurmaya ve ticaret yapmaya başladım. Şu an freelancer olarak çalışıyorum kendime yaptığım en iyi yatırım oldu. Bu sene bu bölümü tutturmak için YKS sınavına hazırlık yapmaktayım. Yani yalnız kalman kendi hedefini bulmana yardım sağlar. Olaya olumsuz değil olumlu yönden bak. Madem kimse seninle arkadaş olmak istemiyor sende onların seninle arkadaş olmak istemesini sağla. Bu benim verdiğim örnek olmayabilir. Bir yazar olabilirsin. Forumlar açıp şiirler romanlar dijital kitaplar ya da romanlar yaz, yazılım öğren kendin program kodlamaya çalış ya da spora yönel herhangi bir sporda en iyi olmaya çalış. Her şey okumakla olmuyor kendini elinden gelebildiğince çalış kendini insanlara göster. Önemli olduğunu onlara göster sen değil onlar seninle arkadaş olmak istesin. Yalnız olmayı kendine avantaj olarak kullan. Gelecekte bunu belki de bulamayacaksın bile.
Kısacası insanlara kendini kanıtla kendine yatırım yap. Yalnız olmayı avantaj olarak kullanmalısın.