Arkadaşımla ilişkiyi kesmeli miyim?

Donkobus

Kilopat
Daha fazla  
Yaklaşık 15 yıllık bir neredeyse beraber büyüdüğüm bir arkadaşım var. Kendisini bildim bileli hiçbir zaman bana samimi gelmiyordu hep yalan dolan kolpa atarak bana hiçbir zaman doğruyu, o doğru olan şey gerçekleşene kadar söylemezdi. Benim iyiliğimi istemediğini uzun süredir biliyorum. Basit bir örnek olarak konuştuğu herhangi bir kız olduğunda bile beni neredeyse unutuyor ve sadece işine geldiği zaman bana geri dönüş yapıyordu mesajlaşmada. İnsanlar 1-2 sene de bile dost olabiliyorken ben asla bu kadar yıl geçmesine rağmen bu benim dostumdur diyemem demem yani. Bu konuyu açmamın sebebi artık kâle alamıyorum ve böyle içimde bir sinir bir yedirememezlik duygusu (kıskançlık değil) var ama bilmiyorum tam olarak, artık bana düşmanım gibi geliyor. Bu dediğim şeylerin onun içinde ben tarafından öyle olduğunu düşünüyorum çünkü yaptığı davranışlar çok belli ediyor. Yani bu kadar uzun süre geçmiş bir arkadaşlığı bitirmek kolay değil ve başka arkadaşım da yok sanal veya yakın çevremde. Bana fikir vermenize ihtiyacım var, okuyan herkese teşekkür ederim.

Yaklaşık 15 yıllık bir neredeyse beraber büyüdüğüm bir arkadaşım var. Kendisini bildim bileli hiçbir zaman bana samimi gelmiyordu hep yalan dolan kolpa atarak bana hiçbir zaman doğruyu, o doğru olan şey gerçekleşene kadar söylemezdi. Benim iyiliğimi istemediğini uzun süredir biliyorum. Basit bir örnek olarak konuştuğu herhangi bir kız olduğunda bile beni neredeyse unutuyor ve sadece işine geldiği zaman bana geri dönüş yapıyordu mesajlaşmada. İnsanlar 1-2 sene de bile dost olabiliyorken ben asla bu kadar yıl geçmesine rağmen bu benim dostumdur diyemem demem yani. Bu konuyu açmamın sebebi artık kâle alamıyorum ve böyle içimde bir sinir bir yedirememezlik duygusu (kıskançlık değil) var ama bilmiyorum tam olarak, artık bana düşmanım gibi geliyor. Bu dediğim şeylerin onun içinde ben tarafından öyle olduğunu düşünüyorum çünkü yaptığı davranışlar çok belli ediyor. Yani bu kadar uzun süre geçmiş bir arkadaşlığı bitirmek kolay değil ve başka arkadaşım da yok sanal veya yakın çevremde. Bana fikir vermenize ihtiyacım var, okuyan herkese teşekkür ederim.

15 yıllık bir arkadaşlığı bitirmek çok da kolay değil özellikle başka arkadaşın da yokken. Benim tavsiyem birden değil de yavaş yavaş bu arkadaşınla takılmayı bırakman. Okul okuyorsan kendine yeni arkadaşlar bulmak daha kolay olur. Kendi kafa yapına uygun birisini illa bulursun ama sosyalleşmen gerekiyor. Pek sosyal değilsen de sana önerim sanal arkadaş edinmendir ama ben sanal arkadaşlıkların çoğunun gerçek olduğunu düşünmüyorum. Çünkü kendisine bir zararı dokunöayacağı için sizi yarı yolda bırakabiliyorlar. Kendimden örnek vermek gerekirse onlarca arkadaşım vardı ama hiçbiriyle artık konuşmuyoruz. Tek hatalı onlar gibiymiş göstermek de yanlış olur benim hatalarım da elbet ki vardı.

15 yıllık bir arkadaşlığı bitirmek çok da kolay değil özellikle başka arkadaşın da yokken. Benim tavsiyem birden değil de yavaş yavaş bu arkadaşınla takılmayı bırakman. Okul okuyorsan kendine yeni arkadaşlar bulmak daha kolay olur. Kendi kafa yapına uygun birisini illa bulursun ama sosyalleşmen gerekiyor. Pek sosyal değilsen de sana önerim sanal arkadaş edinmendir ama ben sanal arkadaşlıkların çoğunun gerçek olduğunu düşünmüyorum. Çünkü kendisine bir zararı dokunöayacağı için sizi yarı yolda bırakabiliyorlar. Kendimden örnek vermek gerekirse onlarca arkadaşım vardı ama hiçbiriyle artık konuşmuyoruz. Tek hatalı onlar gibiymiş göstermek de yanlış olur benim hatalarım da elbet ki vardı.
Evet bitirip silmek kolay değil ve ben beceremem ama öyle eskisi gibi bir samimiyetim kalmadı. Hal hareketlerini gördükçe sinirleniyorum, ayrıca iyice asosyal olmaya başladım. Üniversitede iyi kötü vardı birkaç kişi ama işte geçici oluyor oradaki şeylerde. Şuanki rutinim iş ve ev dışında hiçbir şey yok. Psikolojik olarak git gide çöktüğümü, yalnızlaşıp asosyalleştiğimi hissediyorum gerçi öyle zaten. :( Sanal arkadaş istemiyorum yakın çevremde tanışacağım insanlar olsaydı en azından daha iyi olabilirdi diyorum.

Veya yaşıtlarımın çok olduğu bir iş olsaydı da en azından arkadaş olabileceğim insanlar olabilirdi. Hatta sırf bu yüzden böyle ortama sahip iş arıyorum diyebilirim.

Etrafım böyle insanlarla doluydu hepsini hayatımdan çıkarttım şu anda çok rahatım. Elimden gelse bir o kadarını daha çıkartacağım.

Etrafım böyle insanlarla doluydu hepsini hayatımdan çıkarttım şu anda çok rahatım. Elimden gelse bir o kadarını daha çıkartacağım.
Ben çıkartamıyorum, diğer herkesi ben de çıkardım ama bunu yapamıyorum. Silemem yani öyle pat diye, ayrıca yanlış insanla arkadaşlık yapmak yalnızlıktan daha kötü hissettiriyor.

Geç cevap vermeye veya cevap vermemeye başla yavaş yavaş arttırırsın süreyi bir zaman sonra bakarsın konuşmamaya başlamışsın.
O bana bunu yapıyor zaten. :D Kız arkadaşı var ve bana bilerek dönmeyip umursamıyor dediğiniz gibi yapıyor, işine geldiğinde yazıyor. Tabi ben yalvarıp tartışmıyorum ben de aynısını yapıyorum ama artık tahammülüm kalmadı.

Evet bitirip silmek kolay değil ve ben beceremem ama öyle eskisi gibi bir samimiyetim kalmadı. Hal hareketlerini gördükçe sinirleniyorum, ayrıca iyice asosyal olmaya başladım. Üniversitede iyi kötü vardı birkaç kişi ama işte geçici oluyor oradaki şeylerde. Şu anki rutinim iş ve ev dışında hiçbir şey yok. Psikolojik olarak gitgide çöktüğümü, yalnızlaşıp asosyalleştiğimi hissediyorum gerçi öyle zaten. :( sanal arkadaş istemiyorum yakın çevremde tanışacağım insanlar olsaydı en azından daha iyi olabilirdi diyorum.

Veya yaşıtlarımın çok olduğu bir iş olsaydı da en azından arkadaş olabileceğim insanlar olabilirdi. Hatta sırf bu yüzden böyle ortama sahip iş arıyorum diyebilirim.

Benim de geçtiğimiz senelerde çok sevdiğim bir arkadaşım vardı lisede tanışmıştım ama birlikte geçirdiğimiz bir yılın ardından beni çok fazla eziklemeye kendini yüceltmeye başladı ben de onunla ilişiğimi oldukça kesmeye çalıştım şu anda okulda ayda bir iki kez karşılaşırsak karşılaşıyoruz yoksa umursamıyorum. Senin de bunu başarabileceğine inancım tam yavaş yavaş arkadaşlığını bitirebilirsin.

Yeni konular

Geri
Yukarı