Arkadaşlarım ile aramın bozulmasını nasıl önlerim?

Doguc

Decapat
Başlıkta da yazdığım gibi A kişisi ile yaklaşık 6 yıllık arkadaşlığımız var bilgisayar kullanmaya hemen hemen yeni başladığım dönemde tanışmıştık oyun satın almasından tutun dizilere kadar çoğu şeyi a kişisi öğretmiştir bana (aramızda ki yaş farkı ise sadece 1). İlk tanıştığımız zamanlarda hiçbir problem yoktu saygılı şekilde oyunlarımızı oynuyor sohbetlerimizi ediyorduk. Ama yaklaşık 2 yıl önce kendisi başka bir sınıfa geçti ve orada yeni arkadaşlar edindi. Ondan sonra Discord konuşmamıza onun arkadaşları da gelmeye başladı B C D gibisinden. Bunda sorunum yoktu tabii fazla arkadaş olması iyi düşüncesindeydim o zaman. Ama sonradan B C D kişileri bana sürekli laflar atmaya başladı. Genellikle çoğu oyunu çok fazla düşünmeden oynarım bu yüzden çoğu oyunda kötüyümdür. Bunlar ise benimle yavaş yavaş dalga geçmeye başladılar ama A kişisi ile aramız hala düzgündü. Bende bu konuda oyunlarda kendimi geliştirmeye kara verdim.

Çoğu oyunlarda onlar ile eşit seviyeye geldim bazı noktalar da geçtim bile ama laf atmaları devam etti. Discord'a her geldiğimde bana 'çık, konuşma' gibisinden şeyler söylüyorlardı. Ayrıca o sunucuda benim rütbem yoktu onların vardı beni kafalarına göre sunucudan atıyorlar sunucuda susturuyorlar vs. A kişisi ise hala sessiz kalıyordu bu duruma. Sonra A kişisi de bunlara katılmaya başladı ne zaman birisi yanlış bir hareket yapsa oyunlarda hemen olsun bundan iyidir deyip beni işaret ediyorlar dı. Gel zaman git zaman bu laflara katlandım bir süre sonra bende katılmaya başladım onlara. Onlar bana laf atınca bende onlara laf atmaya başladım saçma saçma konuşmaya başladım.

Böylece farkında olmadan o çevrede 'hiçbir şeyi önemsemeyen taş kalpli ne kadar laf atsak problem olmaz' karakteri çizdim kendime. Son zamanlarda bunlarla açık açık konuştum ben böyle birisi değilim vs vs. bir süre iyi gittik lakin 3-4 gün sonra eski hallerine geri döndüler. Bunlar ile arkadaş çevremi nasıl düzeltirim cevaplarınıza ihtiyacım var. Her yerden engellemek vs istemiyorum A kişisi de istemiyor benimle arkadaşlığını kesmeyi. Ne zaman kendisini bir yerden engellesem başka yerden yazıyor, Discord sunucusundan çıktığımda tekrar davet atıyor gel diyor. Tavsiyelerinse ihtiyacım var.

sanırım sizin dediğiniz gibi yapıcağım. Bügün Yemek yiyeceğini yemekten sonra Elden Ring girmek istediğini söyledi. Tamam diyip beklemeye başladım 1 saat sonra discord'a baktığımda B C ve D kişileri ile valorant girdiğini gördüm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı