Arkadaşlarıma kendimi nasıl kanıtlayabilirim?

Adam toplasam rahat toplarım 50-60 kişi çok rahat! Ama kol kas gücü yerine akıl gücüyle alt etmeyi yeğlerim.

Benden sana en güzel tavsiye kendin için yaşadığını ve başkalarına yardım istedikleri ve istemeseler bile yardıma ihtiyacı olan insanlar için birşeyler yapman dışında bu tarz şeylere eğlence gözüyle bak yada bu şekilde takdir edilme olarak gör. Sen bunuda yapsan gene aynı duruma düşüceksin. Kimseyi düşman olarak görme. Bu konuyuda yapılanlarıda kaale alarak bu durum içinden çıkamazsın. Lise zamanı herzaman gırgır şamatadan ibaret. Sana kimsenin açığıyla dalga geç demicem ama kısa ve net cevaplar seni herzaman rahatlatacaktır. Örnek (Hmm ok, Yav he he) gibi. :D

Son düzenleme:
Bence hiç uğraşma. O çok zaman harcayarak edindiğin bilgiyi iyi şeylerde kullan. Bilgin ile intikam alma. Herkesin bilgisi kendisine. Çok bilgin olması senin yararına. Az bilgin olması senin zararına. Seninle dalga geçenlerin çok bilgisi olduğunu düşünmüyorum. Böyle yapan kişiler genelde bilgisi olmayan kişilerdir. Benim bildiğim bana yetiyor böyle düşün bence. İleride iyi bir yerlere gelince ortaya çıkar kimin çok bildiği. İntikam almak istiyorsan büyük bir iş yap. Mesela bir esnafa büyük bir program yaz. Bunu anlat. Basit bir iş gibi gelebilir. Yine karar sana ait. Ama bence intikam peşinde koşma. İntikam almak sana hiçbir şey kazandırmaz. İntikam almanın sonu yok. Sonu asla gelmez. İntikam peşinde koşarsan sadece düşman kazanırsın. Yapabileceğin en iyi şey iyi bir yerlere gelmek ve oradan o kişilere bakmak olacaktır. O zaman kimin ne olduğu belli olur. Onlar o senin olduğun noktayı görünce en büyük intikamı almış olursun. Unutma intikam alacaksan bile öyle bir hamle yapacaksın ki tek hamlede savaşı kazan. Savaş güç,sabır, akıl işidir. Biri eksik olursa savaşı kazanamazsın. Hayatın boyunca başarılar dilerim.

Şöyle söyleyeyim. Ufak bir esnaf için veresiye, stok, giriş, çıkış işlemleri gibi. Bunu gidip esnaflarla konuşman lazım. Nasıl bir program lazım biz çok iyi düşünemeyiz. Onlardan aldığın bilgiye göre yazarsan çok iyi olur. Ayrıca yazdığın bir programı başka esnaflara da satabilirsin. Aynı işleri yapacaklarsa uygun fiyata verebilirsin. Ben teşekkür ederim. İntikam almış birisi olarak yazdım bu yazıyı. Bu şeyleri bende yaşadım. Bir yararını görmediğim için seninde uğraşmanı istemedim.

Bu yazınız için @Silinen üye size ve diğer tüm yardımcı arkadaşlara teşekkür ediyorum. Zaten esnaf çevrem arkadaş çevremden geniş. Bulurum yazacak bir esnaf. Fikir gayet güzel. :)

Sana şöyle bir fikir daha vereyim. Şöyle düşün elinde bir yazılım var. Bunu bir kez yazmışsın ve bitmiş. Bunu ne kadar çok kişiye satarsan o kadar çok para kazanırsın. İlk başta paraya bakma isim ve piyasa yapmaya başla ucuza yap. Eline az para geçsin ama isim yaptıktan sonra inan almadığın paraların çok daha fazlasını alacaksın. Ticaret böyledir. Bir sefer zarar edersin ama o zarar sayesinde edindiğin bağlantılar sana çok iyi şeyler kazandırabilir. Başarılar dilerim.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı