Arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz oyun tavsiyeleri

INonOmpiontentI

Hectopat
Katılım
3 Nisan 2020
Mesajlar
5.627
Makaleler
1
Çözümler
11
Arkadaşlarınızla Steam ya da herhangi bir platform üzerinden çok yüksek fiyatlı olmayan oyunları tavsiye edeceğim. Not: Hikayelerden spoiler vermeyeceğim o yüzden tam anlatamadığım kısımlar olacaktır. Eğer listeye eklemek istediğiniz oyunlar varsa yazabilirsiniz eklerim.

● Hayatta kalma oyunları ●

●The Forest (32 TL)
The Forest gezginlerin kabileleşmiş yağmacılarla dolu bir adaya gitmesiyle başlar. Bu adaya giderken uçak adaya düşer ve sadece siz ve arkadaşlarınız sağ kalır. Etraftan erzak ve malzeme toplayarak adadaki yağmacılara karşı barınak, tekne, silah gibi craftlar yaparak hayatta kalmaya çalıştığınız bir oyun.


●Raft (31 TL)
Raft ıssız bir okyanusun ortasında 4 tahta parçası ve 1 kanca ile başladığınız bu oyunda denizden topladığınız malzemelerle üssünüzü geliştirip yeni adalar keşfettiğiniz bol craftlı ve uzun vakit geçirebileceğiniz bir oyun. Çoğu kişi bilmesede bu oyunada bir son da mevcut.


●Rust (127TL)
Fiyatın düşük olduğunu söyleyemem ama indirimlerde vs. alınabilecek bir oyun. Eski fiyatı 24tllere kadar düşebiliyorken bu kadar zam biraz fazla gibi. Rust'ta amacınız kurduğunuz üssü savunmak. Topladığınız malzemelerle 1-3 ayda bir yenilenen serverlerde üssünüzü kurup onu savunmaya çalıştığınız bir oyun. İster savunarak ister saldırarak oynayabildiğiniz bu oyunda ortalamanın biraz üstünde bir sisteme sahip olmanız gerekiyor.


●Valheim (32TL)
Son günlerde popüler olan Valheim'in önemli noktaları: Mekanikleri, boyutu (500 MB boyutuna göre epey çeşitli bir oyun) ve boss fightları. 5 adet boss fight bulunan bu oyunda arkadaşlarınız ile vakit geçirmek için iyi bir seçenek. Her sistemin açamayacağı ama ortalama bir sistemle oynayabileceğiniz bir oyun.


●First person shooter●

●Tom Clancy's Rainbow six® Siege (35.60) indirimli!
Farklı oynanış stillerine sahip operatörler ile oynadığınız bence piyasadaki en kaliteli Online FPS oyunudur kendisi. Ucuz operatörleri oyun içi para ile alıp oynayabildiğiniz hile ve P2W olmayan oynanışı eğlenceli bir oyun. (5V5)


●Valorant
Farklı oynanış stillerine sahip karakterler ile oynadığımız bu oyunda animasyon grafiklerle P2W olmayan ve düşül-orta bilgisayarların açabileceği 5V5 rekabetçi bir oyun.


●Zula (!)
Dünyanın en kaliteli P2W olmayan ve Türk yapımı olan Zula anakart ile açabileceğiniz harika grafiklere sahip olan bir oyun.


●Açık dünya rol yapma●

●Gta Online (84 TL)
GTA Online ile kendi aranızda takılabileceğiniz ister şirket kurun ister banka soyun bir sürü alternatif iş yapabilirsiniz. FiveM ile başka insanlarla roleplay çevirebileceğiniz uzun süre oynayabileceğiniz bir oyun.


●RDR Online (159 TL)
RDR 2'nin Online modu olan RDR Online de arkadaşlarınızla kovboy dünyasında çeşitli görev ve heistler yapabilirsiniz. İster tek başınıza ister arkadaşlarınızla oynayabildiğiniz bu modde değişik mini Game'lerde mevcut.


●Black dessert (19 TL)
Black dessert normalde listeye koymazdım ama arada ücretsiz oluyor ve bu aralar beni saran oyunlardan birtanesi. Online dünyada görev yaparak geliştiğiniz bu oyunda arkadaşlarınızla görev yapıp düello da yapabilirsiniz.


●Çerezlik oyunlar●

● Human: Fall Flat (24 TL)
Fizik kurallarını kullanarak karakterinizi yarı yarıya kontrol edebildiğiniz bu oyunda arkadaşlarınızla dövüşebilirsiniz. Farklı modları ile puzzle çözüp bölüm geçemeye de çalışabilirsiniz.


● Among Us (10.50 TL)
Yani bilmeyen biri yoktur diye düşünüyorum.


● Party Panic (26 TL)
Party Panic 2-4 arası kişi ile oynayabileceğiniz farklı minigameler ile en çok puanı toplayarak oyunu kazandığınız çerezlik bir oyun.


● Tower unite (32 TL)
Çoğu kişi golf oyunu olarak bilsede aslında basketbol, golf, bowling gibi oyunlar oynayabileceğiniz bir oyun. En güçlü yanı golf olsa da arcade salonunda diğer türevi oyunları da oynayabilirsiniz.


●Yaratıcılık●

● Scrap Mechanic (31 TL)
Scrap Mechanic arkadaşlarınızla beraber ister yaratıcı modda araba, roket, uçak gibi araçlar yapabileceğiniz istersenizde Survival modda topladığınız itemlerle araçlar yapabileceğiniz yaratıcılığınıza bağlı olan bir oyun.


●Spor ve yarış

●Rocket League (ücretsiz)
İki türü bir arada harmanlayabileceğiniz eğlenceli bir spor oyunu. Alışmak biraz zor olabilir ama yaklaşık 50 saati devirdiğinizde güzel oynamaya başlayabileceğiniz bir oyun.


● Efootball PES 2021 season Update (65 TL)
PES 2020'nin yamalı versiyonu gibi düşünebilirsiniz. Pes oynayanlar bakabilir ama FIFA'nın çok gerisinde. Tek avantajı fiyatı.


● FIFA 21 (420 TL)
Listedeki en pahalı oyun. Eğer 4 kişi FIFA oynamak istiyorsanız yaklaşık 2000TL vererek oynayabilirsiniz. Şaka bir yana oyunlara bu kadar ciddi fiyat verebilecek arkadaşlarınız varsa oynayabileceğiniz piyasadaki en kaliteli futbol oyunu.


● NBA 2K21 (420 TL)
FIFA'da söylediklerim geçerlidir. Bu da piyasadaki ciddi yapılmış tek basketbol oyunudur. 4 kişi oynadığınızı düşünürsek yine 2000TL civarı bir para yapıyor. Ama bana sorarsanız NBA 2K20 almak daha mantıklı neredeyse yarı fiyatına;

● NBA 2K20 (249 TL)
Piyasadaki ciddi yapılmış tek basketbol serisinin 2020 model versiyonudur. 2K21'e bu kadar para vermek istemeyenler için iyi bir alternatif.


●Puzzle ve yaratıcılık●

Portal 2 (18.50 TL)
Portal 2 kaliteli mizaha ve iyi hazırlanmış bölümlere sahip co-op olan ucuz, zevkli ve kaliteli bir oyundur.


Scrap Mechanic.
Scrap Mechanic araba, uçak, roket gibi araçları tasarlayabileceğiniz bir oyun. İster yaratıcı modda ister Survival modda oynayın kaliteli ve güzel bir oyun.


Minecraft ve Minecraft dungeons (€23, 95) (56, 25 ₺)
Yani bilmeyen yoktur diye düşünüyorum.


 

Yeni konular

Geri
Yukarı