Artan fondan nasıl zararlı çıkılır?

Adems

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, benim şöyle bir sorum olacak; yaklaşık bir hafta önce kırmızı beyaz banktan bir miktar fon almıştım ytd ama dün o para lazım oldu ve çekmek istedim, fon bir haftada %4 kadar değer kazanmıştı ben de tamam hiç olmazsa zarar etmedim deyip çektim. Parayı çektikten sonra fark ettim ki fon kar etmiş olmasına rağmen benim hesabıma bir hafta önce fon aldığım paradan daha az bir para geldi. Fon %4'e yakın değer kazanmasına rağmen ben nasıl ana paramdan ufak da olsa az bir para geri aldım? Bu işlerde yeni sayılırım, bilen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sen günlük kazanca bakıp, toplam kazancı %4 sanmış olabilirsin, yani senin hissen o gün %4 kâr etmiştir, ama toplam olarak, mesela 1 haftada %10 zarar etmiştir, aklıma başka bir şey gelmiyor. Bu arada bir arkadaş yazmış "bankanın aldığı komisyon oranından olabilir" diye, hiçbir banka %4 komisyon oranı almaz. Dediğim gibi bence tek ihtimal O, yani siz günlük kâr'a bakmışsınızdır, o gün fon %4 kâr etmiştir, ama toplam olarak, aldığınız günden, sattığınız güne %10 zarar etmiş olabilirsiniz, başka ihtimal gelmiyor aklıma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…