Artan oyun fiyatları sizi korsana sürüklüyor mu?

Crack programlar ve oyunlardan sürekli uzak dururum. İstediğim oyun pahalıysa indirime geçtiğinde satın alırım.
 
Sistem özelliklerim belli olduğu için ona göre oyun almaya çalışıyorum eğer pahalı ise indirimi bekliyorum. Bazı çok oynamak istediğim oyunlar var fakat indirimli hali bile pahalı geldiği için korsan yüklemeye yükseliyorum ama sonra korsanın daha zararlı olduğunu düşününce vazgeçiyorum oynamaktan.
 
Oyun oynamak bu kadar zor olmamalı. Bana göre korsan oynayanların hiçbir suçu yok ve suçlu hissetmesine gerek yok. Vebali tamamen ülkeyi bu hale getirenlerin boynuna. Aksini iddia eden zoruna gittiği için saçmalıyordur. Gençlerin hayatı bitti, hiçbir aktivite yapamıyorlar. Çoğunun elindeki tek stres atma aracı oyun. Kendilerini doldura doldura gidip intihara mı sürüklensinler ne yapsınlar?

Artık oyunu geç, insanlar doğru düzgün beslenemiyor. Böyle bir ülkede bu konuyu tartışıp korsan oynayanları suçlayan empati yoksunları olduğunu görmek üzücü. Zaten pek çok oyun yapımcısı bunu sorun etmiyor. İmkanı olmadığı için alamadığını ve korsan oynadığını söyleyip özür dileyen çok insan var. Yapımcı da bunu anlayışla karşılıyor. Ülkemizin durumunu hepsi biliyor ve anlıyor. Dünyanın öbür ucundaki adam bile anlıyorken içinde yaşayanlar hala anlayamıyor.
 
600-700₺ gibi fiyatlara tamamdım satın alıyordum ancak 1.200₺ gibi bir fiyat gerçekten kabul edilebilir gibi değil. Ancak yine de korsan oynayacağımı sanmıyorum, geç oynarım, fiyatının düşmesini beklerim ama korsan oynamam diye düşünüyorum.
 
İnsanların en basit eğlence kaynaklarından biri olabilecek bilgisayar oyunlarını bile oynamak bu kadar pahalanmışken korsan oynayan adamı yargılamak vicdansızlık olur. Şahsen bir oyuna en fazla 300 TL veririm. Fazlası için korsana yönelirim. Gerçekten "Oyun oynamayın o zaman." diyen insanları anlamıyorum. Şu ülkede yapılabilecek en basit eğlenme yöntemlerinden biri olan bir şeyi bile yapamayacaksa bu insanlar yaşamasınlar o zaman.
 
Oyun pahalı diye korsan oynamak mantıksız. Bahane üretmeyi bırakın. Zamanı gelince alırsınız ya da internetten videolarını izleyin.
Video izleyip kendimizi tatmin edelim hiç bir şey yapmayalım. Olur paşam. Şahsen korsan kullanıyorum, ama güvenilir olduğumdan emin olduklarını kendi arşivimdekileri vb.

Evet bide yapımcılar çok abartıyorlar birde steam dolar kuru.
 
Vallahi Steam da oyun oynamayı ve biriktirmeyi seviyorum. Eskisi kadar da oynayamıyorum iş yüzünden. O yüzden oynamak istediğim bir oyun varsa fiyatına bakmam alır oynarım.
 

Geri
Yukarı