Arthur Morgan en iyi oyun karakteri

mertkaradag

Decapat
Katılım
28 Kasım 2021
Mesajlar
187
Çözümler
2
Benim için oyun tarihinin en iyi yapılmış karakteri. Bu karakter ile oynarken kendimi farklı hissediyordum. Arthur Morgan sanki hiç hissetmediğim "abi" hissini bana vermiş gibiydi. Bir oyuna göre çok ağır bir karakter. Hayatımda bu kadar iyi bir karakter görmedim. Kendisine "Ben iyi bir adam değilim, birçok insan öldürdüm" dese de yine de elinden gelen her türlü iyiliği yapan bir karakterdi. Böyle bir karakteri şahsen ben hiç bir oyunda görmedim. Rockstar'ın oyunlarında da görmedim.

Bildiğiniz üzere GTA'lardaki, Max Payne'lerdeki, Bully'deki karakterler hep alışılmış karakterlerdi fakat RDR2'de Arthur Morgan harbi sıkı karakterdi. En azından bu benim için böyledir. İçinde, hep bi' yanında merhameti olduğunu bize gösteriyordu.
Hastalığına rağmen John'a yardım etmesi, yine hastalığına rağmen Eagle Flies'a, Rains Fall'a yardım etmesi...

Daha saymadığım bir sürü şey var. Yan görevlerde yaptığımız yardımları zaten saymıyorum bile. Benim için birçok oyun karakterinden çok üst seviyelerde bir yerdedir Mr. Morgan.
Arthur ölürken gözünüzün önüne yaptığınız onca görev, onca bölüm, onca yardım, onca kötülük geliyor. Hepsinde "Ya şöyle yapsaydım ne olurdu?" diyorsunuz.

Bu yüzden bu oyunu bitirdiğim gibi tekrardan başladım. Aklımda kalan bir sürü şeyi tekrar, farklı şekillerde yapacağım. Bunu oynayan arkadaşlara da öneriyorum. Yeni oyuna başlayınca ilk görevi bitirip direkt sağda solda gezindim, hemen görev yapmadım. Arthur'u özlediğimi fark ettim ve birkaç boş şeyler yaptım. Chapter I'i bitirdim, şu anda Chapter II'deyim. Bolca gezip yan görevleri yapacağım, oyunu bitirmeye odaklanmayacağım. Arthur'un yaptığı birçok diyalogda onun özelliklerini daha iyi anlıyorsunuz. Neye sinirlenir, kimlere yardım eder, yardım etme amacı nedir... Bu tarz sorulara yanıt buluyorsunuz bir bakıma.

Her neyse, çok fazla uzattığımı fark ettim. Bu yazı içerisinde biraz boş şeyler yazmış olabilirim fakat Arthur Morgan ile ilgili içimden gelen her şeyi yazmak istedim. Belki ilerleyen zamanlarda bu konuyu günceller, daha yazmadığım birçok şeyi yazarım. Herkese iyi forumlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Max_Payne_MP.jpg
 
Oyunun henüz başlarındayım, kazayla da olsa spoiler yememek için yazınızı okumadım ancak Arthur'un karakteri çok farklı. Aslında çok sert biri ama ara sıra diğer karakterlerin de söylediği gibi Arthur sert bir insan olmaktan öte içinde bir yerlerde merhametli bir insan da barındırıyor. Kesinlikle oyunun başlarında olmama rağmen Arthur'un bu sert hareketlerinin yanında merhametli karakteri çok güzel işlenmiş.
 

Geri
Yukarı