Artics 1 DTS Destekler Mi?

iNeonDragon

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkdaşlar. SteelSeries Arctis 1 Wireless kulaklık aldım. Bugün şarj olurken bir yandanda kulaklığı kullanmaya devam ettiğini fark ettim. İnternette birçok incelemede cihazın şarj olurken kullanılmayacağını söylüyordu. Bunun cihaza bir zararı var mıdır sizce? Not olarak şunu söyleyeyim kablo üzerinden çalışmıyor. Type-C alıcıyı PC'den çıkarttığımda bağlantı kesiliyor. Yani yine Wireless alıcıyı kullanıyor ama aynı zamanda şarj oluyor galiba (şarj olup olmadığından emin değilim, yani USB'den gelen güç herm şarj edip hem güç vermeye yetiyor mu bilmiyorum).
İkinci olarak arkadaşlar bu cihazın ne kadar şarjı kaldığını yüzdeli olarak görebileceğim bir yer var mı? Üzerindeki ışık zaten çok net değil. Yani 3 ışık yanıyor. Daha kapsamlı görebileceğim bir program falan var mı? Bir ne kutuda ne de internette "tam şarj olduğunda nasıl anlacağım" ya da "kaç saatte tam şarj olur" gibi sorularıma cevap bulamadım. Bununla ilgili bilgisi olan var mı?
Son olarak bu kulaklıktaki sürücüler Arctis 7 ile aynı deniyor. Ama 7.1 ses yok. SteelSeries Engine'de oyun modu bile yok. Bunun için Windows sonic yazılımı kullanın demişler. Windows sonic 7.1 ses konusunda yeterli midir? Bu kulaklıkta bir faydası olur mu? Arctis 7 ile sürücüler aynıysa DTS özelliği neden verilmiyor? Windows mağazasından DTS alsak çalışır mı bu kulaklıkta? Şu anda bilgisayarımda 7.1 ses kullanan herhangi bir oyun ya da film falan yok ama ilerisi için soruyorum.

Biraz fazla soru oldu ama kullanalar ya da bilgisi olanlar cevap verirse sevinirim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam benim bilgim dahilinde olanı söylüyorum. Arctis 1 Wireless'de DTS 7.1 desteği maalesef yok. Sürücüleri Arctis 7 ile aynı olabilir fakat önemli olan içindeki kartın 7.1 DTS desteklememesidir. Yani sizin kulaklığa 7.1 DTS özelliği eklenmemiş. Şöyle düşünün Arctis 7 1200 TL fakat Arctis 1 Wireless 800 TL. DTS 7.1 olmaması çok doğal. Zaten oda olsa Arctis 7'yi almanın anlamı kalmazdı incelemelere dikkat edin 7.1 DTS olmadığı belirtiliyor.

İncelemelerde belirtiyorlar ama yorumlarda DTS ekstra bir yazılım ve donanım özelliği. Donanım olarak destekliyor ama yazılım sana bunu vermiyor. Uygulama mağazasından aldığın zaman diğer kulaklıktaki DTS özelliği sendede oluyor ama ekstra ücret ödemiş oluyorsun. Diğer türlü kulaklık sana bu yazılımı hem daha iyi şekilde kendi teknolojisi ile harmanlarak hemde ücretsiz olarak veriyor diyenler var. O yüzden takıldım buna. Bazılarıda Windows Sonic'den bir farkı yok aynı kalite diyende var. Herkes farklı birşey söylüyor uzman olanlar konuşmuyor ki.

Çok haklısın. Çok fazla bilgi kirliliği var.NET bir bilgi bulmak çok zor. Bu yüzden bende bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalıştım.

Çok haklısın. Çok fazla bilgi kirliliği var.NET bir bilgi bulmak çok zor. Bu yüzden bende bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalıştım.
Şarj göstergesi hakkında bilgin var mı? Ne kadar kaldığını göremiyorum. Full şarj mı oda belli değil

Şarj göstergesi hakkında bilgin var mı? Ne kadar kaldığını göremiyorum. Full şarj mı oda belli değil.

Hayır daha önce hiç kullanmadım sadece almak istediğim için bir süre araştırdım daha sonra beni ses olarak tatmin etmeceğini düşündüm ve vazgeçtim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…