Artık Her Yıl Yeni Bir Call of Duty Oyunu Çıkmayabilir

Bir kere daha 2. Dünya savaşı oyunu gelirse kendimi kesicem yeter da yeter.
Ya 1 kere bile 1. Dünya savaşına değinmediler, 1 KERE, bunu yapan Battlefield 1 oldu ve gayet de güzel oldu.
 
Call of Duty çok pahalı şuana kadar sadece 8 oyununu satın alıp oynamışımdır.
Steam'daki oyunlar gene bir nebze iyiydi, her ne kadar kaç yıllık oyunlar için bu kadar para saçma olsa da, yeni oyunları Euro bazında çıkardığı için bizim ülkede suyu çıkıyor fiyatların, MW 2019 bile 60 € el insaf..
 
Ya 1 kere bile 1. Dünya savaşına değinmediler, 1 KERE, bunu yapan Battlefield 1 oldu ve gayet de güzel oldu.
Aynen öyle. Oyun tarihinde çıkan en iyi savaş oyunu BF 1 olabilir. Valla Call of Duty hikayede, BF online tarafta güzel derler ama son çıkan dönemde Bf 1 ve bf 5'in hikaye tarafı COD'un hikaye tarafından kat kat iyi.
 
Swat ekibi olabilir mesela.
Güzel fikir. Aklımda güzel bir CoD senaryosu var: Diomede adasında SCP tarzı gizli bir enstitü var. Enstitüde garip ırklar (6 kollu adam gibi) yapılıp cam hücrelerde muhafaza ediliyor. Ayrıca bu enstitü kuruluşu insan kaçırıp garip ırklar üzerinde deniyor. Bizde bu enstitünün SWAT kadar donanımlı bir timindeki askeriz. Bir gün bu garip ırklar kendi hücrelerinden kaçıp enstitüde terör estiriyorlar, profesörleri falan öldürüyorlar. Deneklerde fırsattan istifade isyan çıkarıyorlar ve cephane odasını bulup loot yapıyorlar, milleti vuruyorlar falan. Bizde asker olarak olaya el atıyoruz. Sonrasında olaylar gelişiyor falan falan. Aslında bu senaryoyu Netflix'e satacaksın dizi olarak.
 
500 - 600 liradan oyun çıkarırsan olacağı buydu. Bir de bu standart fiyatı , ultimate sürüme değinmiyorum bile, onun fiyatı bir mekanik klavye parası. Adam gibi getirceklerdi steama. Steam onu allayıp, pullayıp fiyatında ince ayar çekip millete yedirirdi. Şimdi noldu peki ? Oyun satmadı, şirket zarar etti, oyuncu sayısı azaldı. Ucuza sat, sürümden kazan, en azından oyun maliyetini çıkar. Bu yöneticilerin kafası çalışmıyor. Halbuki steam'a koysa, kaç milyon kişiye hitap edecek, ulaşacak. Herkes battlenet kullanmıyor çünkü. Kimse kusura bakmasın da bir oyunun Ultimate Edition sürümüne ( Ghost Recon Breakpoint ) 80 lira verdiğim bir ülkede, gidipte bir oyunun düz sürümüne 500 lira veremem. Taş çatlasın 2 sene oynıcan o oyunu. BF5'i 3 senedir oynuyom, indirimde fiyatı 40 liraya kadar düştü, millet bayram etti, kaptı hemen. Bu fiyat politikası ile giderlerse EA ile rekabet edemezler söyliyim. Altın değil bu oyun, alt tarafı dijital birşey.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı