Merhaba arkadaşlar. Windows Insider Dev Channel'a harika bir özellik geldi. Bu yenilik sayesinde, artık Windows 10'u ne amaçla kullanabileceğimizi seçebilecek, aynı zamanda otomatik olarak cihazımız özelleştirilecek. Ek olarak, 20231 ile geldi. Ben de 2 gün önce çıkmıştım ama tekrardan üye oldum. Erkenden denemek istiyorsanız, Windows Insider'a kayıt olup Dev Channel'ı (Geliştirici Kanalı) seçebilirsiniz. OOBE ekranı ise şu şekilde olacak:
- Oyun
- Aile (Tüm ailenizin kullanabileceği, bunun yanı sıra ailedeki herkes için ayrı profil açılacağından bahsediyor.)
- Yaratıcılık (İçerik üreten arkadaşlar için.)
- Okul (Eğitim amaçlı)
- Eğlence (Günlük kullanım: sosyal medya, video izlemek ve internette gezinmek için)
- İş amaçlı (Müşteri yönetimi, daha çok profesyoneller için)
Eki Görüntüle 694400
Microsoft'un açıklaması ise şu şekilde:
İlk cihaz kurulumunun alaka düzeyini iyileştirme
(Improving relevancy of initial device setup)
"Geri bildirimlere dayanarak, cihazınızı nasıl kullanmayı planladığınızı daha iyi anlamanıza ve cihazınızı kullanım amacınıza göre özelleştirmenize yardımcı olması için Windows kurulumuna (OOBE) bir sayfa eklemeyi araştırıyoruz.
OOBE'de, oyun veya iş gibi şeyler için kullanmayı planlayıp planlamadığınızı söyleyerek cihazınızı özelleştirmenizi isteyen bir sayfa görüntüleniyor.
Bu, bu özelliğin ilk çalışma dalgasıdır ve Insider'lar, seçtikleri şeye bağlı olarak OOBE'de sunulan farklı seçenekleri fark edebilirler, ancak şu anda Insider'lar OOBE'den çıktıktan sonra başka herhangi bir konfigürasyon farkını fark etmeyecektir. Bu alanda gelecekte yapılacak iyileştirmeleri paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. (Google Çeviri)"
@yusuf6554, hocam tam da beklediğim özellik gelmiş; hoş gelmiş.