Artık Windows'unuzu nasıl kullanabileceğinizi seçebileceksiniz

Ne zaman geliyor bu bize?
Hocam genel kullanıcıya 2009 (20H2) güncelleştirmesi ile gelmesi çok zor. Çünkü bayağı bir geri dönüş almaları lâzım bunun için. Üzerine bayağı düşünülecek, geliştirilecek.

Yüksek ihtimalle, 2009 güncellemesiyle gelmeyecek ama 2021 Mayıs (21H1) güncellemesine hazır olur.

Gereksiz servisleri ben de kapatıyorum zaten oyun modunda öyle olacaksa olmasın.
Hocam açıkçası, böyle bir özelliğin bir anda işlevsel olacağını düşünmüyorum. Oturması en az 1-2 yıl sürer.

Ama oyun modundan ziyade, gereksiz servisleri kapatıp kullanıcının sadece işlem yaptığı uygulamalarda/oyunlarda daha iyi bir performans alacağımızı düşünüyorum. Bu performans, FPS açısından olmaz belki ama açılış süresi, GPU/CPU yük dağılımını optimize eder diye tahmin ediyorum.

SharpApp ve adolfintel/Windows10-Privacy

Bunlari le Telemetry tamamen siliniyor.

O tarz programları kullanacağıma Microsoft toplasın daha iyi. Malum içerisinde ne olduğu belli değil
Hocam program güvenli.
2. olan zaten rehber program dahi değil.
1. olan ise internetten DeBloat araçlarını topluyor ve onları size sunuyor.

Tabii yine kendi kararınız.

1. olan ise internetten DeBloat araçlarını topluyor ve onları size sunuyor.
'1. olan ise internetten DeBloat araçlarını topluyor ve onları size sunuyor.' bayağı güvenli imiş. Windows'u etkinleştir programı da koy tam olsun 3 TL lik lisans için tüm guvenlik duvarını vs kapatıp o tarz programları kullananlar var gerçekten.

Buyrun:

Bu arada tam olarak güvenli değilse koda topluluk diyor zaten.

Zaten PowerShell tabanlı kodlar tamamen açık istersen kodlara bak kendin derle öyle aç.

DeBloat anlamını biliyor musun bu arada?
BloatWare Windows içinde olan UWP yazılımları yani Metro'ya denilen isim.

Tabii Windows 10 kullanmıyorsan bunların lüzumu yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…