Asansör çalışınca internet gidiyor

Peki bu kesilme esnasında siz asansörün içinde misiniz?

Eğer öyle değilse konuyu yanlış anlamışım kusura bakmayın.

Peki bu kesilme esnasında siz asansörün içinde misiniz?

Eğer öyle değilse konuyu yanlış anlamışım kusura bakmayın.

Hayır şöyle izah edeyim binadakiler asansörü çok kullanıyorlar yani 2-3 Dk'da bir kullanıyorlar oyunun ortasındayken birden internetin gitmesi ve Ping'imin 999 olması çok canımı sıkıyor yaklaşık 5-6 aydır böyle sıkıldım artık :(

Sorun basit: DSL kablosunun asansörün yakınından geçmesi kaynaklı tamamen. Kaç kişide bu sorunu gördüm. Asansörü ve karşı ağırlığı çekmekle görevli motorun elektrik kullanırkenki yarattığı devasa parazitten ötürü oluyor. Tek çözümü ise DSL kablonuzu asansörden mümkünse uzak tutmak.

Çalışan bir asansör, DSL kablosunun en başlıca sorunudur.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu söylediğim çok saçma gelebilir ama asansör çalışmaya başladığı an internet kilitleniyor, hiçbir şekilde tepki vermiyor. Asansör durduğunda geri geliyor. Bunun sebebi ne olabilir?
Diğer kişilerin dediği gibi internet kabloları asansör boşluğundan geçiyor olabilir. Bina/site yöneticinizle irtibata geçin ve altyapı hangi şirkete aitse onlardan yardım isteyin.

Yeni hat çektir ve VDSL'e geç, şahsen aynı sorunu yaşıyordum ve günde rahat 370 kere aşağı yukarı gidiyordu. İnternetin gitmesinden sonra gelmeye çalışırken asansör duruyor ve yine gidiyordu, sonra tabii tekrar çalıştırıyorlardı ve tam bir baş ağrısıydı. Tüm Web'i araştırdım ve kaç yıl boyunca çektim bu sorunu...

ADSL'in sinyalleme şeklinden ötürü gücü düşük oluyor galiba, ben hat çektirmeme rağmen sorun devam ediyordu ve kimse çözüm bulamıyordu ta ki bir gün VDSL portunun boş olduğunu görüp hemen geçiş yapana kadar, sonrasında bir daha hiç bu sıkıntıyı yaşamadım. Hatta 0.4dB download ile bile rahat şekilde oyunlar oynadım, uploadlar yaptım.

Asansörün yanından geçiyordu kablolar bu arada ve asansör motoru çalışırken güçlü bir sinyal yaydığı için ADSL sinyalini kötü etkiliyordu hatta binanın o konuşma kutusu var ya kapıdakilerle konuşulan adını hatırlayamadım, onda bile cızırtılar oluyordu.

Edit: Bir de arada kendiliğinden düzeliyordu fakat o da iyi sinyal olduğu zamanlardaydı, 18-19dB üstü bir sinyal varken sorun yaşamıyordum ki ADSL ile biraz sorunlu bir limit bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı