Aşçılık bölümü mantıklı mı?

slainN

Centipat
Daha fazla  
Endüstri lisesinde başladım, sağlık lisesindeyim. Okul değişikliğinden ve kişisel hayatımdan dolayı çalkantılı bir sene geçiriyorum. Yaşıtlarımdan 1 sene daha erken okula başladığım için bunu kendime şans bilip aşçılık lisesinden 9'u tekrar okumak istiyorum. Sizce aşçılık iyi mi? Okul çok büyük ve otelle birleşik. 10. sınıftan staj görüyoruz ve gezmeyi seven bir insanım. Staj görüp para kazanmak hoşuma gidecektir. 10. sınıftan devam etmekte zorlanır mıyım?

Yazları otellerde staj görüyorsun ve asgari ücrete yakın bir para alıyorsun hocam. Eğer Ankara'da ki bir liseden bahsediyorsanız onlar Antalyada ki bir otelle anlaşmalı. Okul okurken aynı zamanda yurtdışına çıkma imkanı da oluyor.

Aşçılık bölümünü 2 sene okudum, sonra lise değiştirip mimarlık için çabalamaya karar verdim. Şimdi mimarlık mezunuyum ve aşçılıktan mezun olan bütün sınıf arkadaşlarım iyi ki bıraktın sen o okulu boşa okuduk biz gibi şeyler söyleyip durdular. Staj için Antalya'ya giden kızlar hakkında çok kötü yorumlar da duydum. Otel hayatı, mutfak hayatı bazı konularda sıkıntı olabiliyor. Bunun yanında okulu sonradan değiştirmek istersen, dersler aşçılık okulunda veya diğer meslek okullarında biraz yarım yamalak anlatılıyor. O sebepten sağlam meslek kazanmak istiyorsan lise hayatını o kadar boş geçecek derslerle mahvetmemeni öneririm.
Edit:
+ olarak şunu ekleyeyim, Mezun olan arkadaşlarımdan bir tanesi Norveç'te süper maaşa aşçılık yapıyor. Ama sadece o bunu yapabildi ve bu oran koca okulda bir elin parmaklarını geçemez. O yüzden iyi düşünüp taşınmalısın.

Cevaplarınız için teşekkürler. Ama 9'a tekrar başlamalı mıyım? 10. sınıfa mı geçmeliyim bilmiyorum çünkü dersleri bambaşka olacağını düşünüyorum ve alışması zor olabilir. Aşçılığın 9. sınıfını görmemek nasıl sorunlar çıkarır bilmiyorum. @AnotherJourney @T21

Endüstri lisesinde başladım, sağlık lisesindeyim. Okul değişikliğinden ve kişisel hayatımdan dolayı çalkantılı bir sene geçiriyorum. Yaşıtlarımdan 1 sene daha erken okula başladığım için bunu kendime şans bilip aşçılık lisesinden 9'u tekrar okumak istiyorum. Sizce aşçılık iyi mi? Okul çok büyük ve otelle birleşik. 10. sınıftan staj görüyoruz ve gezmeyi seven bir insanım. Staj görüp para kazanmak hoşuma gidecektir. 10. sınıftan devam etmekte zorlanır mıyım?

Lise'de 4 sene aşçılık okudum, yazın staj yapıp paramı kazandım kışında okuyup okulumu bitirdim güzel ama emek isteyen bir meslek. Bu arada yurt dışında eğitim görme olasılığı'da var. Ben 12.sınıf sonundayken 20 günlüğüne Portekiz'e Staj'a gitmiştim. Yıl 2018.

Cevaplarınız için teşekkürler. Ama 9'a tekrar başlamalı mıyım? 10. sınıfa mı geçmeliyim bilmiyorum çünkü dersleri bambaşka olacağını düşünüyorum ve alışması zor olabilir. Aşçılığın 9. sınıfını görmemek nasıl sorunlar çıkarır bilmiyorum. @AnotherJourney @T21
9. Sınıf Temel giriş hocam. Temelden bir şeyler öğrenmek isterseniz 9dan başlayın.

Cevaplarınız için teşekkürler. Ama 9'a tekrar başlamalı mıyım? 10. sınıfa mı geçmeliyim bilmiyorum.
Asla 9'u tekrardan okuma. 9'da mesleğe dair öğretilen şey 0 a yakın. 10. sınıfta başlıyor staj vb. muhabbetlerle öğreniyorsun. Zaten mesleğe dair şeyleri derslerde değil, stajda ve iş yerlerinde öğreneceksin.

Lise'de 4 sene aşçılık okudum, yazın staj yapıp paramı kazandım kışında okuyup okulumu bitirdim güzel ama emek isteyen bir meslek. Bu arada yurt dışında eğitim görme olasılığı'da var. Ben 12.sınıf sonundayken 20 günlüğüne Portekiz'e Staj'a gitmiştim. Yıl 2018.

Güzelmiş hocam özeniyorum böyle şeylere, staj imkanları da güzel.

9. sınıf temel giriş hocam. Temelden bir şeyler öğrenmek isterseniz 9'dan başlayın.

İngilizce dışında aşçılık üzerine olan derslerde temelin çok önemli olduğunu düşünmüyorum ama hala çok kararsızım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı