Aşçılık bölümü mantıklı mı?

Cevaplarınız için teşekkürler. Ama 9'a tekrar başlamalı mıyım? 10. sınıfa mı geçmeliyim bilmiyorum çünkü dersleri bambaşka olacağını düşünüyorum ve alışması zor olabilir. Aşçılığın 9. sınıfını görmemek nasıl sorunlar çıkarır bilmiyorum. @AnotherJourney @T21
Dışlanmak istemiyorsan 9. sınıftan başla, sosyal çevre dışında 9. sınıfın pek eksisi olmaz. Dersleri birkaç ayda toparlarsın.

Asla 9'u tekrardan okuma. 9'da mesleğe dair öğretilen şey 0'a yakın. 10. sınıfta başlıyor staj vb. muhabbetlerle öğreniyorsun. Zaten mesleğe dair şeyleri derslerde değil, stajda ve iş yerlerinde öğreneceksin.

1 sene kaybetmek istemiyorum. Dediğiniz gibi 9. sınıfta bu sektörün kavramları öğrenilir, kağıtta anlatılır diye düşünüyorum. Umarım 10. sınıftan başlarsam zorlanmam.

Dışlanmak istemiyorsan 9. sınıftan başla, sosyal çevre dışında 9. sınıfın pek eksisi olmaz. Dersleri birkaç ayda toparlarsın.

Dışlanma korkusuna 1 senemi yakmak mantıklı gelmiyor. İngilizceye ağırlık versem (haftada 20 ders) aşçılık kısmı sağlık meslekteki gibi (anatomi, tmu) kadar zor olmayacağını düşünüyorum.

Temelden kasıt zaten 3,5 gereksiz şey hocam. Aşçılık hakkında yeterli bilginiz varsa 10dan başlayın.
Hiçbir bilgiye gerek yok, bizim sınıfta 10. sınıfa gelmiş 1.5 sene okumuş Aşçılığın a'sını bilmeyen bir sürü öğrenci vardı. Önemli olan stajda kendini kanıtlaması. Otel seni okul biter bitmez gel bizimle çalış diye davet etmeli.

Hiçbir bilgiye gerek yok, bizim sınıfta 10. sınıfa gelmiş 1.5 sene okumuş Aşçılığın a'sını bilmeyen bir sürü öğrenci vardı. Önemli olan stajda kendini kanıtlaması. Otel seni okul biter bitmez gel bizimle çalış diye davet etmeli.
Stajda kendini kanıtlaması için zaten 3-5 bir şey bilmeli hocam. 3-5 bir şey den kastım da öyle çok büyük bilgiler değil. Birazcık güzel yemek yapabilmek sadece.

Aşçılık bölümünü 2 sene okudum, sonra lise değiştirip mimarlık için çabalamaya karar verdim. Şimdi mimarlık mezunuyum ve aşçılıktan mezun olan bütün sınıf arkadaşlarım iyi ki bıraktın sen o okulu boşa okuduk biz gibi şeyler söyleyip durdular. Staj için Antalya'ya giden kızlar hakkında çok kötü yorumlar da duydum. Otel hayatı, mutfak hayatı bazı konularda sıkıntı olabiliyor. Bunun yanında okulu sonradan değiştirmek istersen, dersler aşçılık okulunda veya diğer meslek okullarında biraz yarım yamalak anlatılıyor. O sebepten sağlam meslek kazanmak istiyorsan lise hayatını o kadar boş geçecek derslerle mahvetmemeni öneririm.
Edit:
Artı olarak şunu ekleyeyim, mezun olan arkadaşlarımdan bir tanesi Norveç'te süper maaşa aşçılık yapıyor. Ama sadece o bunu yapabildi ve bu oran koca okulda bir elin parmaklarını geçemez. O yüzden iyi düşünüp taşınmalısın.

Merhaba sence aşçılık bölümü okunur mu zaten cevaplamışsın ama yine de sormak istedim BESYO mu aşçılık mı aşçılığın iş imkânı varmış öyle diyorlar bölüm hakkında kötü şeyler söylememişlerdi sence hâlâ okunur mu?

Merhaba sence aşçılık bölümü okunur mu zaten cevaplamışsın ama yine de sormak istedim BESYO mu aşçılık mı aşçılığın iş imkânı varmış öyle diyorlar bölüm hakkında kötü şeyler söylememişlerdi sence hâlâ okunur mu?
Önermiyorum hocam ama siz bilirsiniz. Hedefleriniz çok önemli, belki de benim arkadaşlarımın yapamadıklarını yapacaksınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı