Aselsan Meslek mi Fen lisesi mi?

Daha fazla  
Ben Ankaradaki Aselsan Meslek Lisesine gitmek istiyorum. Ama hocalarım meslek liselerinin iyi olmadıklarını söylüyor. Bu arada bahsettiğim lise bazı Fen liselerinden daha yüksek puanda.

Şuan 7. sınıfım çok kafama takmıyorum ama yinede şimdiden düşünmek planlamak lazım.

Lise bana göre hayatımdaki en boş ve en kasması saçma kısımdır hocam. Zamanında 460 puan alıp Ankara'da iyi denilen bir okula gitmiştim. İsim vermeyeyim köklü ıvır zıvır dediler fakat öğretmenler canından verir gibi puan verdikleri eğitimin bana göre yetersiz olduğu gibi konular yüzünden keşke puanı biraz daha düşük ve sınavlarda hızlıca yüksek puan alıp kendimi asıl YKS'ye daha rahat hazırlasaydım diye pişmanım. Arkadaşlarım sene sonu OBP'si 97 98 iken benimki 86'nın üzerine çıkmadı. Tabii bu durum çalışıp çabalayıp YKS'de onlardan çok daha yüksek puan yapmama rağmen sıralamada maalesef beni çok geriye çekti. Aynı puanı alıp OBP'si çok daha yüksek olan arkadaşlarımı kıskanır hale geldim. O yüzden çok tembel olan insanların bulunmadığı fakat canından puan verir gibi puan vermeyen hocaların da bulunduğu bir okula gitmeniz bence en mantıklısı olur ki meslek lisesi hele ASELSAN'ın meslek lisesi bence mantıklı bir seçim olur hocam. Bir ara benim de aklımda vardı orası fakat işte ben yanlış yaptım. Aldandım o fen lisesi lafına. Umarım sizin için en hayırlısı olur. Şimdiden ileriki hayatınızda başarılar diliyorum umarım çok iyi yerlere gelirsiniz.

Meslek lisesi, akademik başarı değil de mesleki işler yapmak isteyen ve bununla ilgili eğitim görmek isteyen öğrenciler içindir. Puanının yüksek olması çok önemli değil, amacın akademikse puanının veya OBP'nin yettiği en iyi okula git. Meslek lisesi ise yine puanı yüksek ve popüler olan bir meslek lisesine git.

Ben Ankaradaki Aselsan Meslek Lisesine gitmek istiyorum. Ama hocalarım meslek liselerinin iyi olmadıklarını söylüyor. Bu arada bahsettiğim lise bazı Fen liselerinden daha yüksek puanda.

Şuan 7. sınıfım çok kafama takmıyorum ama yinede şimdiden düşünmek planlamak lazım.
Yazılım için falan üniversitede uğraş güzel bir liseye gidip YKS kas.
Ben de bu sene girdim 483 aldım fen lisesine gitmeyi düşünüyorum.

Meslek lisesi, akademik başarı değil de mesleki işler yapmak isteyen ve bununla ilgili eğitim görmek isteyen öğrenciler içindir. Puanının yüksek olması çok önemli değil, amacın akademikse puanının veya OBP'nin yettiği en iyi okula git. Meslek lisesi ise yine puanı yüksek ve popüler olan bir meslek lisesine git.
OBP kaç bilmiyorum ama benim her yıl sonu ortalamam 95 üstü. Bu yüzden LGS yi kafamda çok büyütmüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı