ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi nasıldır?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bu sene LGS sınavına gireceğim ve roket, savunma silahları vb. merakım var, kendime hedef bir lise belirlemek istiyorum ve bu liseyi buldum.

Liseyi beğendim ve geçen sene (2022) taban puanı şu anki denemelerde aldığım puanlarla üç aşağı beş yukarı eş değer. Bu lisede okuyan varsa önerebilir mi? Ayrıca merak ettiğim şey sadece meslek derslerimi var yoksa normal liselerdeki gibi edebiyat, kimya, matematik gibi dersleri var mıdır?

Bura.K

Kilopat
Makaleler
8
Ayrıca merak ettiğim şey sadece meslek derslerimi var yoksa normal liselerdeki gibi edebiyat, kimya, matematik gibi dersleri var mıdır?
Vardır. Çıraklık değilse olur. ATP-AMP var mı o lisede bilmiyorum ama varsa ATP'de Lise Sona kadar, AMP'de 11. Sınıftı galiba, 11. Sınıfın sonuna kadar o dersleri görürsün. ATP'de 11'de sayısal dersler biraz azalır, AMP'de 11'in fazla bir önemi kalmaz. AMP zaten 12'de bomboş bir şey haline bürünüyor: Sınavlar olmuyor, sadece meslek. ATP ise Üniversiteye hazırlık oluyor ve aynı dersleri sınavlarla görmeye devam ediyorsunuz.

KS
KS
Hikaru Goatnamura
Daha fazla  
Vardır. Çıraklık değilse olur. ATP-AMP var mı o lisede bilmiyorum ama varsa ATP'de Lise Sona kadar, AMP'de 11. Sınıftı galiba, 11. Sınıfın sonuna kadar o dersleri görürsün. ATP'de 11'de sayısal dersler biraz azalır, AMP'de 11'in fazla bir önemi kalmaz. AMP zaten 12'de bomboş bir şey haline bürünüyor: Sınavlar olmuyor, sadece meslek. ATP ise Üniversiteye hazırlık oluyor ve aynı dersleri sınavlarla görmeye devam ediyorsunuz.
Duyduğum kadarıyla bu liseden mezun olanlara üniversiteden sonra Aselsan'da iş önceliği tanınıyormuş doğru mu?

Yeni konular

Yukarı